Uro i mediebransjen:

Mini ferdig i TV 2

Får ikke ny kontrakt. Det gjør heller ikke tre andre fotballeksperter.

FORSVINNER: Jahn Ivar «Mini» Jakobsen har vært fotballekspert på TV 2 siden 1999. Nå nærmer det seg slutten. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix
FORSVINNER: Jahn Ivar «Mini» Jakobsen har vært fotballekspert på TV 2 siden 1999. Nå nærmer det seg slutten. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jahn Ivar «Mini» Jakobsen (50) og tre andre profilerte fotballeksperter forsvinner fra TV 2-sporten når sesongen i Tippeligaen er over i november.

TV-kanalen mister rettighetene til det som fra 2017 heter Eliteserien. Discovery overtar. Dermed blir ekspertene – som har gått på ulike kontrakter – overflødige.

Jakobsen, Freddy dos Santos, Ole Martin Årst og Ivar Hoff har vært fotballeksperter i en «mannsalder».

- Vi har ikke gitt dem noe tilbud fra neste år, bekrefter kanalens fotballsjef, Eystein Thue, til Dagbladet.

Samtidig er det klart at Jesper Mathisen vil bli tilbudt «en eller annen rolle». TV 2 er også i dialog med Egil Drillo Olsen som har vært sidekommentator de to siste åra.

2,4 milliarder

– Dette har vært fantastiske ressurser over lang tid. Men når vi ikke lenger har rettighetene til Tippeligaen, blir oppdragsmengden mindre, påpeker Thue.

Discovery har kjøpt rettighetene for de to øverste divisjonene de neste seks åra. Pris: 2,4 milliarder kroner. Selskapet eier TVNorge, Max og Eurosport. Med på laget blir VG som skal lage nyhetssendinger.

Nye TV-profiler vil komme. For Jakobsen, dos Santos, Årst og Hoff er det slutt.

- Det er ikke noe særlig. Men sånn er naturens gang. Uten rettigheter kan vi ikke fortsette den redaksjonelle satsingen, forteller Thue.

EKSPERT-TRIO: Freddy Dos Santos, Ole Martin Årst og Egil Olsen har jobbet som fotballeksperter i TV 2-sporten. Dos Santos og Årst blir ikke tilbudt ny kontrakt, mens kanalen er i samtaler med Drillo. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
EKSPERT-TRIO: Freddy Dos Santos, Ole Martin Årst og Egil Olsen har jobbet som fotballeksperter i TV 2-sporten. Dos Santos og Årst blir ikke tilbudt ny kontrakt, mens kanalen er i samtaler med Drillo. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

Det er kjent at TV 2 må kutte 350 millioner kroner de neste fire åra. Ansatte har fått tilbud om sluttpakker.

Nettverksbygger

Tidligere Rosenborg-spiller Jakobsen blir den største profilen som forsvinner. Han begynte som ekspert i 1999 og har vært en toneangivende fotballstemme i 17 år.

50-åringen har firmaet Mini AS og skal jobbe som nettverksbygger i Nordic Arena, går det fram av sosiale medier.

- Spiller golfturnering, skrev han i en SMS til Dagbladet i går. Og var ikke tilgjengelig for kommentar. Det var heller ikke dos Santos.

- Er i 40-årslag på en båt utenfor Malta, meldte han.

Verken Årst eller Hoff besvarte våre henvendelser. Spesielt sistnevnte har både begeistret og irritert med sine krystallklare meninger om norsk fotball.

Naturlig samarbeid

TV 2 har vært uten rettigheter til fotballandslaget. Disse kommer tilbake sommeren 2018. Det er blant grunnene til at kanalen fortsatt er i dialog med Drillo.

PROFIL: Ivar Hoffs sterke meninger blir ikke lenger å høre på TV 2 etter denne sesongen. Foto: NTB Scanpix
PROFIL: Ivar Hoffs sterke meninger blir ikke lenger å høre på TV 2 etter denne sesongen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vi har ikke kommet fram til noen rolle ennå. Men ja, han er interessant å ha som ekspert rundt landslaget, sier Thue.

- Det er få nordmenn som får så mange telefoner som ham om landslaget. Han er en kapasitet det er naturlig å samarbeide med.

Skryter

TV 2 vil fortsatt holde trykket oppe rundt Premier League-sendingene. Fra november er dette de eneste store fotballrettighetene kanalen har. Thue er spesielt fornøyd med at tidligere landslagskaptein og Fulham-spiller Brede Hangeland er blitt ekspert.

- I Brede har vi fått en ressurs. Ingen nordmenn har vært mer på innsida de siste ti åra. Han hadde mange tilbud, men valgte TV 2. Han er en kjernekar og har tatt redaksjonen med storm.

- Du er ikke bekymret for at TV 2 bare har én stor fotballrettighet igjen?

- Selvfølgelig har vi lyst på mange rettigheter. Men vi kan ikke ta noe for gitt. I tillegg til Premier League har vi EM og VM sammen med NRK. Og om to år får vi landskampene tilbake. Det gleder vi oss til, sier fotballsjefen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer