Mini fikk avskjedsgave til 15 kr av Bodø/Glimt

BODØ (Dagbladet): Bodø/Glimt-}Rosenborg 1{ndash}0. Mini Jakobsen (34) har nettopp spilt sin aller siste fotballkamp i Bodø - og mottar avskjedsgave fra moderklubben Bodø/Glimt: En sportsbil til 15 kroner!

-Jeg ser at økonomien til Glimt har vært avgjørende for gaven. Synd de ikke allerede har solgt Arild Berg for 15 millioner. Da ville jeg kanskje fått originalutgaven i stedet, flirer Mini - men trøster seg med at han kanskje får det i avskjedsgave fra Rosenborg i stedet når han legger opp etter at de er utslått av Champions League.

- RBK har jo en helt annen økonomi, så hvis jeg hinter om at jeg har fått en sportsbil av Glimt, så vet de hvor lista ligger, smiler Mini lurt.

Lagt på seg

Bilgale Mini syntes bilen - en snerten rød cabriolet {ndash} likevel var i minste laget:

- De tenkte kanskje på hvordan jeg så ut da jeg forlot klubben. Nå har jeg jo lagt litt på meg, så jeg får nok problemer med å komme oppi.

- Bilen er en glimrende symbolsk gave for Mini, som har en lidenskap etter små, kjappe biler, sier Bodø/Glimts markedssjef Tor Arne Aga om gaven til 15 kroner.

Som en ekstra påskjønnelse fikk Mini også 12 gule roser.

- Hvis Mini hadde vært i Glimt nå så ville han fått trøye nummer 12.
Derfor 12 roser, smiler Aga lurt.

Junkeren og Grand

For det er ikke tvil om at fotballspilleren Mini Jakobsens fantastiske karriere nå nærmer seg slutten med stormskritt.

Det var nettopp i Bodø eventyret startet.

I oppveksten spilte han for Bodø-klubbene Junkeren og IK Grand, før han gikk til storebror Bodø/Glimt i 1980. Mini spilte i lavere divisjoner med Glimt i åra 1980-87, før han reiste til Trondheim og Rosenborg i 1988-} hvor karrieren tok av for alvor, med The Double allerede første sesongen.

I dag sitter han med sju seriemesterskap og fire cup-gull. Med det er han Norges nestmestvinnende fotballspiller gjennom alle tider.

TAKK FOR MEG: Mini spilte sin siste kamp hjemme i Bodø i går kveld.