«Mini» forsvarer Davy: - En gammel bestefar som gråter av katter på internett

«Mini» mener Davy Wathne har hatt en befriende væremåte.

FORSVAR: Jahn Ivar Mini Jacobsen er enig i at Davy Wathne har en direkte stil, men mener det har vært en god ting for TV2. Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix
FORSVAR: Jahn Ivar Mini Jacobsen er enig i at Davy Wathne har en direkte stil, men mener det har vært en god ting for TV2. Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - At han kan være trakasserende, det vet jeg ikke. Det er viktig at noen sier klart ifra, og den typen er Davy, sier Jahn Ivar «Mini» Jacobsen til Dagbladet, som tar sin tidligere kollega i forsvar.

Torsdag ble det klart at Davy Wathne slutter i TV2 etter 25 år i kanalen. Samtidig som det ble klart at TV-profilen har hatt sin siste arbeidsdag i TV2, bekreftet kanalen at Wathne har flere trakasseringsanklager rettet mot seg fra sine kollegaer.

Jacobsen jobbet sammen med Wathne i TV2 fra 1999 til 2016, og sier at han aldri oppfattet sportsprofilen som trakasserende.

- Davy har en direkte stil, og er klar og tydelig. For meg som kom fra idretten, var dette en befriende væremåte. Hvis Davy hadde sagt noe upassende til meg, hadde jeg sagt ifra til han, sier «Mini», som startet i kanalen etter en lang fotballkarriere.

- Tar selvkritikk

Kommunikasjonsdirektør i TV2, Sarah Willand, sier dette om hvorfor Wathne nå slutter i kanalen:

- Etter at flere kolleger varslet om at de opplevde Davys atferd som trakasserende, startet en dialog mellom Davy og ledelsen. Det dreier seg blant annet om tilbakemeldinger fra Davy, og om språk og sjargong. I denne dialogen valgte han selv å si opp.

Dagbladet har også vært i kontakt med Wathne selv. Han sier at han har hatt en helt annen oppfatning av hvordan han blir sett på av kolleger i TV 2.

- Jeg tar selvkritikk dersom noen har opplevd meg som krenkende og vanskelig på arbeidsplassen. TV 2 er en fantastisk sted å jobbe, men jeg vil ikke være et sted der jeg oppleves som en belastning. Min sjargong er sleivete og provoserende, og er noen krenket, beklager jeg det. Jeg tar konsekvensen. Min tid i TV 2 er over.

Etter det Dagbladet kjenner til skal det være svært delte meninger internt i TV 2 Sporten om Wathnes avgang.

- Snill innerst inne

Jacobsen har forståelse for at Wathne kan oppfattes som krass, men mener at programlederens tøffe stil kommer fra et godt sted.

- Hvis man blir oppfattet som trakasserende, må man gjøre noe med det. Men det har ikke vært noe slikt som jeg kjenner til. Innerst inne er Davy som en snill, gammel bestefar som gråter av katter på internett, sier han.

Wathne har jobbet i TV 2 siden oppstarten av kanalen i 1992, og er kanalens mest kjente sportsansikt. Journalisten har nådd pensjonsalder, og fyller 68 år 1. januar 2018. Han takket for seg i en intern e-post sendt til redaksjonen, og har nå reist på ferie.

- Mister en stor profil

Gjennom mange år på TV-skjermen sammen, kom Mini tett på Wathne både faglig og personlig.

Han mener at TV2 nå mister en stor profil og fagmann.

- Jeg synes det er synd at TV2 mister en så stor profil. Davy har vært med i TV2 siden oppstarten for 25 år siden, og har blitt en merkevare. Davy er en type som kan noe om alle idretter. Han kan historien og har evnen til å se framover, skryter Jacobsen.

Takker for seg

Kampanje, og DN var først ute med saken om Wathnes avgang torsdag.

Dagens Næringsliv fikk tilgang til en e-post som skal ha blitt sendt fra Wathne til kollegaene i TV 2 Sporten, hvor skjermprofilen skriver:

«Med takk for uforglemmelige øyeblikk gjennom et kvart århundre. Møt fremtidens utfordringer med rak rygg, sunn skepsis og ubestikkelig integritet. Dette fikser dere sammen».

I november ble det rullet opp en ukultur som har preget TV 2 Sporten de siste årene. Avsløringer om at flere var sagt opp på grunn av blant annet grov seksuell trakassering mot en kvinnelige ansatt, kom etter at radioprofil Aleksander Schau tok til Twitter for å fortelle om seksuell trakassering i medie- og kulturnorge.

Sportsredaktør i TV 2, Vegard Jansen Hagen, gjorde ingenting på over ett år etter at en kvinne i kanalens sportsavdeling varslet om grov seksuell trakassering.

Etter mediestormen som fulgte avsløringene er Jansen Hagen sykemeldt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer