Mini førtidspensjoneres

TRONDHEIM (Dagbladet): I kveld er Mini plassert på benken. I stedet spiller Roar Strand på venstrekanten. Og uttaket, sammen med Rosenborgs søk etter en Mini-erstatter, forteller det Eggen har vondt for å si. At 34-åringen er blitt minipensjonist 13 måneder og ei uke før kontrakten utløper.

For tre uker siden sa Nils Arne Eggen følgende til Dagbladet:

- Mini trenger en hestekur - jeg er redd han har gått ut på dato.

- Det er hardt, men det er et klart signal til Mini, sier Nils Arne Eggen.

- Han trenger veldig mye trening for å henge med unggutta. For han har mistet spisskompetansen sin og sitter bare igjen med klokskapen.

- Nå handler det om han er i stand til å bruke den mellom alle TV-opptakene.

Nils Arne Eggen skynder seg å si at den siste setningen er sagt i en spøkefull tone. Men: Han understreker at Mini er den eneste fotballspilleren han vet om som driver egen TV-produksjon. Og at det har vært et samtaleemne i Rosenborg-miljøet.

- Det vet Mini, sier Eggen.

- Jeg er ikke pensjonert og jeg tar det ikke så tungt, sier Mini.

- Jeg er på ingen måte lei meg heller. Men jeg er overrasket over at Roar (Strand) starter på venstrekanten.

- Hadde jeg bestemt ville jeg ikke startet med dette laget.

Nye Mini-tanker

For seks uker siden sa Mini at han ønsket seg forlenget kontrakt, at han gjerne vil være på Lerkendal ut over datoen 01.01.01. Men i går ettermiddag - da han og Roar Strand på hver sin kant ble intervjuet i fillebiter om Nils Arne Eggens nye veivalg - sa han følgende:

- Hadde dette vært om ett år, så hadde jeg sluttet.

Men:

- Jeg er helt enig i at Rosenborg skal lete etter nye alternativer. Dermed ikke sagt at dem nye får spille. For det tar tid i Rosenborg - vi som spiller bygger relasjoner til de vi har rundt oss på banen - og det holder jo å se på gode spillere som Bent Inge Johnsen og Morten Pedersen. De er kjøpt, men de spiller ikke.

- Vi ha folk på benken også, sier Mini.

Nå er han altså plassert der sjøl. Igjen, sier noen. For godt, sier andre.

- Jeg har opplevd det før. Og jeg er ikke bekymret for at Roar (Strand) skal bli venstreving i Rosenborg. Sjøl om han har løpskraft ut over det Totto (Dahlum) og jeg besitter.

Potet framfor Mini-biff

Nils Arne Eggen briljerer med potetsortene kers pink, pimpernell, Lois Botha (?!) og mandelpoteter - når han med glede omtaler Roar Strands anvendelighet for Rosenborg. Og den nye kursen - uten Mini - forklares med følgende tre punkter.

1 ) Den sentrale midtbanen har fungert meget godt i de avgjørende kampene. Fredrik (Winsnes), Bent (Skammelsrud) og Ørjan (Berg) har bra samhandling, god pasningsyktighet og enorm gjenerobringskapasitet.

2 ) Sjøl om jeg er begeistret for den ekvilibristiske fotballen Totto og Mini representerer, trenger vi løpskapasitet. Det gir Roar oss i de defensive overgangsfasene.

3 ) Datostempling! Mini og Totto er best ved de festlige anledningene.

Må vinne duellene


Det vil si at de kan komme inn når motstanderbeina er trøtte.

I morgen vil han messe om duellene før Rosenborg går på banen.

- Glipper du i duellspillet, kan du være så strukturert du bare vil. Da har du ingen sjanse.

Vi må vinne duellene og utfordre med fart langs bakken, sier Eggen.

IKKE MINIPENSJONIST:</B> -Jeg er ikke pensjonert, og jeg er på ingen måte lei meg heller, sier Mini Jacobsen.