Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Mini har ikke peiling på hvordan jeg lever

Trond Sollied slår tilbake mot påstandene.

PÅ VILLE VEIER: Trond Sollied forstår ikke hva Mini mener med kritikken mot ham. Her er de to i dagene som Rosenborg-ansatte. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX
PÅ VILLE VEIER: Trond Sollied forstår ikke hva Mini mener med kritikken mot ham. Her er de to i dagene som Rosenborg-ansatte. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX Vis mer

(Dagbladet.no): I gårsdagens sportsnyheter hevdet TV 2 at Trond Sollied er uønsket av NFF fordi de ser på ham som «uforenlig med de verdiene som fotballforbundet står for».

TV 2-ekspert Jahn Ivar Mini Jakobsen fulgte opp med følgende forklaring:

- Han har resultater inne på fotballbanen som er helt fantastisk, men dessverre så tror jeg han har en livsstil som gjør at han ikke kan være sjef for det norske landslaget, sa Mini.

I dag slår Trond Sollied tilbake. I et intervju med VG slår den nylig avgåtte Heerenveen-treneren fast at han ikke tar Mini seriøst.

- Jeg bryr meg ikke. Mini har ikke peiling på hvordan jeg lever. Jeg har bodd 10 år i utlandet, så hvem vet om min livsstil? Jeg er kanskje hjemme fem-seks ganger i løpet av et år. Ellers er jeg hjemme i Nederland, sier Sollied.

Profftreneren mener ting er annerledes når man er 20, enn når man er 50.

- Jeg har en familie, og det er stort sett fotball hver dag. Jeg har faktisk en kjedelig livsførsel, jeg er storte sett alltid hjemme, sier Sollied.

- I gjerningsøyeblikket sier folk mye rart. Jeg synes vi skal holde oss til det vi kan. Hvis jeg vil bore etter olje så ringer jeg ikke en elektriker. Og jeg skjønner jo at Mini aldri har vært på fest. Hvis Mini mener noe om meg, så burde han ringe. Hadde jeg ment noe om Mini, ville jeg ringt ham, sier han.

Lansert som neste sjef
Trond Sollied ble ganske umiddelbart etter avgangen i Heerenveen lansert som vår neste landslagssjef. Flere i fotballnorge mente NFF burde sette seg på flyet for å snakke med den tidligere RBK-sjefen, og heller ikke spillerne har vært fremmed for tanken.

- Jeg er glad for at Drillo er her, og jeg vil ha ham her. Men når den dagen kommer at Drillo ikke vil mer, da kan Trond Sollied fort være riktig mann, sa John Carew i går, og fikk til dels støtte av Drillo selv.

- Jeg ansetter ikke landslagssjefer, jeg er opptatt av norsk fotball. Sollied er medlem av tankesmia, som betyr at han har en måte å tenke på som samsvarer med det jeg står for. Jeg ville kanskje uttalt meg mer kritisk om det ble spekulert i folk som står for noe helt annet, som jeg tror vil være dumt for norsk fotball, sa Drillo til Dagbladet.

Interessant for Sollied
Trond Sollied sier han har blitt spurt om jobben som landslagssjef én gang, da han var trener i Brügge. Men han avviser ikke at det ville vært interessant nå, om han skulle bli kontaktet igjen.

- Selvsagt kan det være interessant. Men akkurat nå har jeg en sønn som akkurat har begynt på skolen i Heerenveen. Jeg må ta hensyn til ham, ikke bare fyke rundt, sier han til VG.

- Drillo bør jo fortsette. Det er han som er mannen, jeg tror det er et supervalg hvis Drillo fortsetter med landslaget. Jeg skjønner ikke hvorfor de skal skifte landslagssjef nå som det fungerer igjen, sier Sollied.

Det har ikke lyktes Dagbladet å oppnå kontakt med Mini Jakobsen i dag

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media