UTFORDRING: Å være sportslig leder i en storklubb som Rosenborg, er ingen enkel jobb. Mini Jakobsen tror likevel Bjørnebye er kapabel til å klare utfordringene som han står overfor. Foto: NTB Scanpix/Bildemontanse
UTFORDRING: Å være sportslig leder i en storklubb som Rosenborg, er ingen enkel jobb. Mini Jakobsen tror likevel Bjørnebye er kapabel til å klare utfordringene som han står overfor. Foto: NTB Scanpix/BildemontanseVis mer

Mini har talt: Dette blir Bjørnebyes største utfordring

- Han blir ingen «storsjef», sier Mini om RBKs nye sportslige leder.

(Dagbladet): Stig Inge Bjørnebye blir Erik Hoftuns etterfølger som Rosenborgs sportslige leder. Det ble bekreftet i ettermiddag.

45-åringen tar med seg mange års efaring, fra en rekke ulike verv innen fotball, i håp om å gjøre Norges største klubb til Norges beste klubb igjen.

- Jeg tror Stig Inge er et godt valg. Han har mye erfaring, både fra norsk og internasjonal fotball som spiller. Han har hatt trenerverv og jobbet med spillerutvikling, og ikke minst kjenner han Rosenborg godt, sier RBK-legenden Mini Jakobsen til Dagbladet.

Han rakk aldri å spille sammen med Bjørnebye i Rosenborg, men kjenner RBKs nye sportslige leder godt fra landslaget.

Som typer er de nesten kontraster.

- Stig Inge er veldig seriøs. Han gjør alt 100 prosent. Han er ikke helt den samme typen som meg, men det hadde jo ikke vært noe gøy om alle var like, sier Mini.

Må kutte Han håper ikke Bjørnebye kommer med noen banebrytende endringer.

- Nei, det bør han ikke. Rosenborg er en veldreven klubb. Det er Norges største klubb. Spørsmålet er om RBK kan bli Norges beste igjen. Det gjenstår å se, sier den tidligere Young Boys-profilen.

For å klare det, har Bjørnebye spesielt et område som må forbedres: den økonomiske situasjonen.

- Hovedutfordringen blir å kutte lønnskostnader. Lønnsutgiftene må ned. Det er hyggelig at spillere kan få to millioner i årslønn, men da må interessen rundt norsk fotball og prestasjonene være høyere enn i dag, konkluderer Mini.

Etter å ha jobbet med utviklingsarbeid av barne- og ungdomsfotballen i NFF, kan Bjørnebyes tiltenkte satsing på egne talenter bli løsningen på de økonomiske problemene.

- Jeg vet det er mulig å sprenge grenser på godt utviklingsarbeid i norsk fotball, og det mener jeg Rosenborg bør gå i bresjen for å gjøre, sier Bjørnebye.

- Det er godt mulig. Å satse på egne spillere i større grad kan være en av måtene å få kuttet kostnader på, supplerer Mini.

Blir ingen «storsjef»
Men det sportslige ansvaret tilfaller ikke sportslig leder Bjørnebye. Hovedtrener Kåre Ingebrigtsen skal styre det sportslige helt og holdent.

- Slik jeg har forstått, blir ikke Stig Inge noen storsjef som bestemmer alt. Kåre bestemmer alt det sportslige. Han skal bestemme hvilke spillere RBK skal kjøpe, om jeg har forstått det riktig, hevder Mini.

- Men nå er Rosenborg i den «heldige» situasjonen at de ikke har penger til å kjøpe spillere, så da blir vel ikke det en problemstilling med det første.

PENGESEKK: Jahn Ivar "Mini" Jakobsen (t.h.) har spilt med Stig Inge Bjørnebye, som er Rosenborgs nye sportslige leder, på landslaget. Magesekken har nok Bjørnebye kontroll på, men pengesekken kan bli en utfordring i Rosenborg. Foto: Erik Johansen
PENGESEKK: Jahn Ivar "Mini" Jakobsen (t.h.) har spilt med Stig Inge Bjørnebye, som er Rosenborgs nye sportslige leder, på landslaget. Magesekken har nok Bjørnebye kontroll på, men pengesekken kan bli en utfordring i Rosenborg. Foto: Erik Johansen Vis mer