- HAR BEHOLDT TOUCHEN: Mini i aksjon under kjendiskamp på Ekbergsletta under Norway Cup i sommer. Foto: Thomas Rasmus Skaug, Dagbladet
- HAR BEHOLDT TOUCHEN: Mini i aksjon under kjendiskamp på Ekbergsletta under Norway Cup i sommer. Foto: Thomas Rasmus Skaug, DagbladetVis mer

- Mini holder mye høyere klasse enn Fjørtoft

Riise har sett dem begge.


ULLEVAAL (Dagbladet): John Arne Riise var tilskuer da Jan Åge Fjørtoft, som styreleder i veldedige organisasjonen MTG United Football for Peace, samlet gamle fotballhelter til showturnering på Lillestrøm i helga.

Og Riise trekker fra Jahn Ivar «Mini» Jacobsen på vinnerlaget Rosenborg som den mest imponerende av veteranene som var i LSK-hallen.

- Jeg så ikke finalen, men jeg så de tre første kampene. Og Mini har det i seg. Han er ikke den som jobber mest defensivt - han er stående ving - og veldig god offensivt. Det var utrolig moro å se på tidligere storspillere herje, sier Riise til Dagbladet.

Fjørtoft var også raskt ute med ros til Mini, og kåret i en twittermelding RBKeren til banens beste i finalen.

- Skuffende Fjørtoft Turneringssjefen selv får imidlertid slett kritikk fra John Arne Riise.

- Fjørtoft var veldig skuffende. Han har mistet touchen, og var i veldig dårlig form. Nei, det var ikke bra. Mini var mange, mange, mange ganger bedre enn Fjørtoft. Han var ikke så mye mer bevegelig, men du så bare at han hadde mer klasse, sier Riise.

- Ja, det er riktig, innrømmer Fjørtoft.

Men han presiserer også at han alltid er svak i turneringer han arrangerer selv.

- Jeg er raus med de jeg spiller mot. Veldig raus, sier han.

- En hån mot meg Mini sukker tungt da han hører om den voldsomme rosen fra Riise.

- Det er jo egentlig et hån mot meg som fotballspiller, for jeg vet jo at jeg ikke var så god. Sånn sett blir jeg litt sur på John Arne nå. Selv om jeg skjønner at han prøvde å være hyggelig, sier Mini uvanlig beskjedent til Dagbladet.

ARRANGØR: Jan Åge Fjørtoft sto bak kjendisturneringen som avsluttet MTG United for Peace Cup 2011 i LSK-hallen i helga. Selv innrømmer han å ha spilt svakt. - Jeg er raus med gjestene mine, sier Fjørtoft. Foto: Daniel Sannum Lauten
ARRANGØR: Jan Åge Fjørtoft sto bak kjendisturneringen som avsluttet MTG United for Peace Cup 2011 i LSK-hallen i helga. Selv innrømmer han å ha spilt svakt. - Jeg er raus med gjestene mine, sier Fjørtoft. Foto: Daniel Sannum Lauten Vis mer

- Han sier du hadde bevart touchen mye bedre enn Fjørtoft?

- Næææ, jeg scoret vel bare en sju mål på tre kamper, så det var ikke så voldsomt, sier Mini og er straks mer gjenkjennelig. 

Og da han først er blitt varm i trøya, får de gamle klubbrivalene også høre det:

- Da vi møtte opp i garderoben sammen med Vålerenga og Lillestrøm, som var godt trente unggutter i forhold til oss, så tenkte jeg at her får vi ikke låne ballen. Men så viste det seg faktisk at fotball av og til spilles med innsiden av hodet. Og der var vi best. Vi hadde Erland Johnsen, Vidar Riseth og André Bergdølmo i forsvar. De holdt nullen, mens jeg og Arve Svorkmo scoret målene. God arbeidsfordeling, sier Mini.

I bankett-finalen Han sier at det var morsomt å møte gamle med- og motspillere på banen igjen, men bare fordi Rosenborg vant. Og hadde det ikke vært for banketten etterpå, ville han ikke stilt opp.

- Var du like god på banketten?

- Ja, ja! Jeg har ennå ikke vært på en bankett der jeg ikke har vært i finalen. Der ble vi jo litt skuffet over Lillestrøm og Vålerenga, for de datt litt tidlig av. Det var et fint vorspiel og god mat på Åråsen. De var med tidlig, men når du begynner å nærme deg finalen, så... La meg si det sånn: Når du spiller i Rosenborg, så er du vant med å være på banketter. Det var mange Lillestrøm-spillere som bare måtte gå hjem, det ble for tungt, mobber Mini.

- Sov med leggskinn I finalen møtte Rosenborg det sammensatte laget MTG All Stars, der Fredi Bobic var den klart største stjerna. Sportsdirektøren i Stuttgart har 37 landskamper for Tyskland, og bakgrunn som spiller for Stuttgart, Dortmund, Hannover og Hertha Berlin.

- Uansett hvor gamle vi er, våkner konkurranseinstinktet. Finalen ble tøff. Bobic fikk noen fysiske tilnærmelser fra Erland Johnsen. Jeg har delt rom med Erland både på trenerkurs og landslaget, og det er de eneste gangene jeg har sovet med leggskinn, sier Jan Åge Fjørtoft.

Det var også andre store navn på plakaten. På United-laget spilte gamle storheter som Viv Anderson (55 år), Frank Stapleton (55), Lee Martin (43) og Clayton Blackmore (46).

Hjemmepublikum på Lillestrøm fikk hyggelige gjensyn med Peter Werni, og ikke minst Mamadou Diallo som scoret ni mål på én kamp.

Kvalheim la opp «Norge» var representert ved spillere som Fjørtoft, Martin Andresen, Tore Pedersen, Terje Kojedal, Jørn Andersen og sandvolley-duoen Bjørn Maaseide og Jan Kvalheim.

Sistnevnte er personlig rådgiver for John Arne Riise og landslagskeeper Rune Almenning Jarstein, og får tøff verbal medfart av «klientene» sine.

- Den som skuffet meg mest, var Jan Kvalheim. Han har skrytt sånn at han har vært god i fotball, men han var en skandale, sier Riise.

- Jeg tok opp en video der Kvalheim bekrefter at han legger opp som fotballspiller. Aldri mer Norway Cup-kjendiskamper eller noe annet, sier Jarstein.

- Er dette et stort tap for norsk fotball?

- Nei. Det er en stor glede for norsk idrett. Han ga til og med seg selv terningkast én, da skjønner du hvor ille det var, sier Riise.