Mini: Hvis Solbakken er klar, kan det være riktig å bytte nå

Mener det er eneste alternativ til Høgmo.

MUNTER, MEN IKKE FORNØYD. Mini (t.v.) mener at landslaget og Per-Mathias Høgmo ikke har levert til forventningene. Men han sier at det bare er et godt alternativ for å diskutere trenerskifte. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
MUNTER, MEN IKKE FORNØYD. Mini (t.v.) mener at landslaget og Per-Mathias Høgmo ikke har levert til forventningene. Men han sier at det bare er et godt alternativ for å diskutere trenerskifte. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

BUDAPEST (Dagbladet): TV 2-ekspert Jahn Ivar «Mini» Jakobsen er klar på at tapet mot Ungarn i to playoffkamper ikke er godt nok.

Han reagerte negativt og uforstående til laguttaket før den viktige playoffkampen mot Ungarn søndag kveld.

Han antydet det slik:

«Nå får vi anledning til å se om Høgmo er et geni, og at vi andre bare er her nede.»

Vi vet alle hvordan kampen endte.

Dagen etter sier den tidligere landslagsspilleren til Dagbladet på flyplassen i Budapest:

- Hvis de som valgte Høgmo står på det, at alt lå til rette for å komme til EM - det var du som skulle levere det til oss, og det har du ikke gjort -  vel, da kommer de til å bytte.

Han fortsetter:

- Men så kommer de sannsynligvis til å si at det er blitt stigning i programmet, og vi er blitt bedre. Det å komme på tredjeplass i kvaliken er helt greit. Men så kom det to dårlige kamper nå.

Mini har en bestemt oppfatning av oppgaven til landslaget. Og det er hva laget utretter nå, og ikke hva som kan skje en gang i framtida.

- Et norsk A-landslag skal vinne i dag. Det dreier seg ikke om hvor bra laget kan bli. Ikke for et A-landslag. Laget har ikke levert som forventet, sier Mini.

Mini tror ikke spillerne vil stå opp mot sjefen sin.

ENESTE ALTERNATIV. Mini Jakobsen mener at Ståle Solbakken er eneste alternativ til et trenerbytte på landslaget. Foto: NTB Scanpix
ENESTE ALTERNATIV. Mini Jakobsen mener at Ståle Solbakken er eneste alternativ til et trenerbytte på landslaget. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg tror ingen vil stå på barrikadene for å bli kvitt sjefen. Høgmo er en strålende hyggelig fyr, og de har det bra på treningene.

Det er heller ikke mange alternativer, om man sonderer terrenget.

Dagbladets Morten Pedersen sa etter kampen at med Bob Bradley og Ole Gunnar Solskjær som nylig har signert for andre, er det ikke så mange aktuelle kandidater der ute. Pedersen sa at man eventuelt måtte gå til utlandet. Det tror ikke Dagbladets kommentator er særlig sannsynlig.

Mini sier at han ikke ser på det å skifte leder nå for enhver pris som et relevant alternativ.

Men det er et unntak han trekker fram. Det er Ståle Solbakken som i dag er manager i FC København.

- Står Ståle Solbakken der og sier «jo, jeg er klar», da kan jeg være med på at det kan diskuteres, om man faktisk skal gi Solbakken en sjanse. Men da må man vite at det står en mann klar.

- Hva tror du Ståle Solbakken kunne gjort annerledes?

- Han er en annen type. Det er lederens ansvar. Det er så rart at vi ikke hadde mer vilje, da det var så viktig. Hjemmekampen var ikke så håpløs, men så presterer ikke laget når det gjaldt som mest. Er det Høgmo sitt ansvar, eller er det spillernes ansvar?

- Bør man sjekke med Ståle Solbakken?

- Jeg tror ikke det kommer til å skje. Jeg tror de som ansatte Høgmo står ved sitt valg. At dette er et fire-års prosjekt, sier Mini Jakobsen.

Dagbladet har forsøkt å få en kommentar fra Ståle Solbakken uten å lykkes.