Mini kjøpte Mini

TRONDHEIM (Dagbladet): Her ligger Mini på sin nye Mini 1000 og drømmer om Drillos. - Blir skuffet om jeg ikke får en sjanse, sier han. - Mini går mot sin beste sesong, sier Nils Arne Eggen. - Beste venstrekanten i Norge, sier Trond Sollied.

Denne vinteren har Mini vært Rosenborgs jevneste og beste spiller og er toppscorer i treningskampene.

Men landslagssjef Drillo er taus.

Mens Mini venter på telefon fra Drillo freser han rundt i Trondheim med sitt nye leketøy, en oransje Mini 1000, registrert 9. februar 1972. Ideen om firhjuling med eierens navn i grillen fikk Mini ifølge seg sjøl ti år for seint.

- En skandale at jeg ikke har hatt denne bilen før. Jeg burde kjøpt den i 1988 da jeg var ungkar, sier Mini.

Forbauset over Drillo

Etter scoringen i VM-kvaliken mot Sveits i fjor høst ga Drillo denne kampvurderinga overfor Mini:

- Han sa til meg at det var godkjent, heller ikke noe mer, greit liksom.

Siden har ikke Mini hørt noe fra mannen bare han kaller Roger. For Trond Sollied og Nils Arne Eggen nærmer det seg en gåte.

- Jeg er forbauset over at Mini ikke har hørt noe, sier Trond Sollied.

- Mini er en kontinuitetsspiller. En moden fotballspiller, som går mot sin beste sesong, sier eks-trener Eggen.

Om Eggen spår rett fikk Mini 64 landskamper før han nådde toppen. Etterpå ingen?

- Jeg var bedre våren 1995 og høsten i fjor, men formen er god. Holder jeg formen blir jeg skuffa om jeg ikke får en sjanse til å vise meg fram, sier Mini.

Trond Sollied mener Drillo skal leite lenge i utlandet før han finner en norsk venstreflanke med Minis kvaliteter. Byen Manchester kan Drillo styre utenom. Råder Sollied.

Bedre enn Solskjær

- Solskjær er ikke bedre enn Mini på venstresida. Han har ikke samme farta og ikke samme erfaringen, sier RBK-treneren og peker på Minis forseringer forbi motspillere og de raske vendingene. De klarer ikke Solskjær å matche, mener Sollied.

Sjøl modererer Mini sjefens ros en smule:

- Jeg må spille på et godt lag for å være god. Tore André Flo er for eksempel en spiller som kan skape noe helt på egen hånd. Sånn sett er det fint jeg spiller på Rosenborg.

PR-kåt

Utenfor Drillos-varmen, men Mini holder seg likevel heit nok, både på banen og i media. At den nye bilen inngår i reklamekampanjen er vel ingen bombe.

- Er du norsk fotballs flinkeste på PR?

- Det vet jeg ikke, men jeg er flink til å markedsføre både meg sjøl og klubben. I dag er det viktig å gi mer enn bare de 90 minuttene på banen.

Han ga 27000 kroner for bilen, 7000 mer enn markedspris.

STORTRIVES: Mini betalte 7000 kroner mer enn markedspris da han sikret seg sin Mini 1000.