Mini langer ut mot NFF for manglende åpenhet: - Det er helt ufattelig

Stenger treningene før Ungarn-kampene.

KRITISK: Mini Jakobsen etterlyser mer åpenhet rundt landslaget. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
KRITISK: Mini Jakobsen etterlyser mer åpenhet rundt landslaget. Foto: Sondre Steen Holvik / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Landslaget velger å kjøre stengte trening på samtlige landslagstreninger neste uke, bortsett fra de første 15 minuttene som er åpent for media.

Det synes RBK- og landslagslegenden Jahn Ivar «Mini» Jakobsen er høyst kritikkverdig.

- Jeg synes det er helt ufattelig at de har fokus på noe slikt. Jeg ser ingen grunn til at de skal stenge treningene, sier Mini til Dagbladet.

- For meg fremstår det helt snålt at de stenger treningene. Systemet blir mer og mer lukket, noe jeg er imot, fortsetter 49-åringen med 65 landskamper og elleve mål for Norge.

- Vanlig i internasjonal fotball Han er selv kjent for å være en fargeklatt som byr på seg selv. Men ikke alle spillere er like glade i å møte pressekorpset og supportere og ønsker mest mulig ro før kampene.

Det er også majoriteten av utenlandsproffene vant med fra sine internasjonale klubber.

- Det er ikke noen veldig ny praksis dette. Vi har 15 minutter som er åpent for pressen. Resten er stengt. Det er vanlig i internasjonal fotball at treningen stenges i perioder hvor man eksempelvis skal drille inn det taktiske, sier medieansvarlig for herrelandslaget, Svein Graff, til Dagbladet.

- Vi er vant til at Mini vil ha mer åpenhet, gjerne hele treningen, men det er ikke uvanlig at landslag gjør det på denne måten, tydeliggjør han.

- En annen åpenhet i Rosenborg Stengte treninger er gjort for å skjerme spillerne og optimalisere forberedelsene til Ungarn-kampene. Det synes ikke Mini er riktig fremgangsmåte.

- Jeg er vant til Rosenborg-miljøet med en helt annen kultur og åpenhet. Se bare på Kåre Ingebrigtsen som fikk skryt for nettopp dette i Roma. Det er sånn de skal være, mener nordlendingen.

- Jeg kan forstå at Manchester United stenger treningene hvor det kan komme titusener av folk, men hva kommer det på landslagstreninger? 20-30 journalister? sier Mini og flirer.

Ser ingen taktisk fordel Et argument for å stenge treningene, er for å terpe på taktiske detaljer som kan gi Norge et fortrinn mot Ungarn.

- Jeg har vært på de fleste landslagstrening de siste 15 årene og det har omtrent aldri kommet opp noe nytt. Det eneste kan kanskje være et dødballtrekk eller noe, men Ungarn vet nok veldig godt hva Norge står for, mener Mini.

Det tror landslaget også. De vet imidlertid ikke hvordan Ungarn legger opp sine treninger og hvor åpne de er i forkant av de altavgjørende playoff-kampene.

- Nei, jeg vet ikke hvordan de praktiserer treningene. Jeg bruker ikke tid og krefter på det. Vi har fokus på oss selv og ønsker å optimalisere forberedelsene slik at vi har størst mulig sjanser for å komme til EM, sier Graff.

TAR INGEN SJANSER:
Landslagssjef Per-Mathias Høgmo vil ha ro og fred i forberedelsene til playoff-kampene mot Ungarn.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TAR INGEN SJANSER: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo vil ha ro og fred i forberedelsene til playoff-kampene mot Ungarn. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer