Mini må venne seg til Mari

TRONDHEIM (Dagbladet): - Mari fra Dagbladet er hjertelig velkommen i garderoben. Hvis det er noen som er redde for stellet sitt, så får de beholde broka på!

Slik lød den helt klare meldinga fra RBK-trener Nils Arne Eggen i går formiddag. I direktesendt debatt med Dagbladets reporter Mari K. By Rise i NRK P1 slo Eggen fast at det fortsatt skal være åpen garderobedør etter RBK-kampene. Både kvinnelige og mannlige journalister slipper inn og får snakke med hvem de vil.

Tidligere i uka fikk avisa motsatt beskjed, etter at avisas kvinnelige reporter følte seg lite velkommen blant gutta i RBK-garderoben sist søndag.

- Dagbladet må sende en mann. Vi må få lov til å velge hvem vi vil være naken for, sa Mini, og fikk støtte fra direktør Rune Bratseth.

I går ble både spillere og direktør satt på plass av Nils Arne Eggen, som nok en gang demonstrerte hvem som er sjefen på Lerkendal:

- Vi må finne en balansegang. La oss si en ti minutter, et kvarter, mens alle beholder broka på. Det har litt med sånn bluferdighet å gjøre, er det ikke det det heter? Ellers kan jo ungguttene godt kle av seg, de har jo noe å vise fram. Det er verre med meg, da vet du, jeg som nærmer meg 60 år. Da er det jo ikke noe stas lenger! La oss se på dette litt spøkefullt, sa en munter RBK-trener til NRKs reporter Anne Berit Dyngeland.

- Ellers skjønner jeg godt at det skal mot til å stå naken foran en dame. Men tenk deg hvis jeg hadde marsjert inn i en damegarderobe. Da hadde jeg øyeblikkelig blitt arrestert som griskaill! fortsatte treneren i samtalen med NRK og Dagbladets medarbeider i RBK-garderoben.

For Mari er det viktig at hun får samme arbeidsvilkår som de andre pressefolkene. På Lerkendal er det i garderoben det skjer etter kampene.

SLIPPER INN LIKEVEL: Nils Arne Eggen er sjefen på Lerkendal. I samtale med Dagbladets Mari K. By Rise slo han fast at kvinnelige reportere er hjertelig velkommen i garderoben.