Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mini mener Moa bør skifte klubb

- Vi hadde en lengre prat i Slovenia.

SLITER I TYSKLAND:  Mohammed Abdellaoue. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
SLITER I TYSKLAND: Mohammed Abdellaoue. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Mohammed «Moa» Abdellaoue har ikke akkurat blomstret i sin nye klubb, Stuttgart. Etter overgangen fra Hannover 96 i sommer, står landslagsspissen med fattige 102 spilleminutter og null mål i Bundesliga.

Slik kan det ikke fortsette, mener TV 2-ekspert Jahn Ivar «Mini» Jacobsen. Moa ble i dag tatt ut til treningskampene mot Danmark og Skottland 15. og 19. november.

- Det nytter ikke at han tilsynelatende gjorde et godt valg, og er kommet til en stor klubb. Hvis det fortsetter sånn - at han bare får spille noen få minutter her og der - bør han skifte klubb, sier Mini til Dagbladet.

Elleve mål Moa var mannen som skulle bli den nye, store spissen for Norge over flere år. I 2011 scoret han elleve mål for Hannover 96, og ble hyllet i tyske aviser. Men denne sesongen har han stagnert.

- Jeg hadde en lengre prat med ham i Slovenia i oktober. Han ser sin egen situasjon, påpeker Mini.

- Vi trodde han skulle være spissen vår i mange år. Han er ikke samme type som John Carew. Men Jan Åge Fjørtoft og Gøran Sørloth var spisser for Norge over lang tid. Joshua King, Marcus Pedersen og Ola Kamara banker alle på døra, og er spillere vi synes er spennende. Men slik situasjonen er i dag kan de ikke skyte oss til et mesterskap.

De egenskapene mener Mini at Moa har. Men da trenger han spilletid.

Stagnert - Klubben kan være så fin den bare vil - og du kan ha så god lønn du bare vil - men det hjelper ikke hvis du ikke får spille. Moa har stagnert når vi snakker om kamp, mener TV 2-eksperten.

- Han er fortsatt god nok for klubber på middels nivå i Tyskland. Jeg mener han har mange gode år igjen, sier Mini og peker på det faktum at Moa «bare» er 28 år.

Da Dagbladet snakket med Moa i forbindelse med dobbeltlandskampene mot Slovenia og Island i oktober, uttalte han:

- Jeg er tøff nok i hodet til å takle dette. Det er for tidlig å la seg stresse. Jeg vet hva jeg er god for når jeg er i form.

Tøff konkurranse Tysklandsprofilen fortsatte:

- Jeg trener bra og får gode tilbakemeldinger. Men jeg konkurrerer med en av de beste spissene i Tyskland.
 
Spilleren Moa siktet til heter Vedad Ibisevic. Bosnieren er blant toppscorerne i Bundesliga.
 
- Det er tøft. Men jeg får også masse energi. Jeg vet hva jeg må strekke meg etter, sa Moa.

TV 2-EKSPERT:  Jahn Ivar Jacobsen. Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix
TV 2-EKSPERT: Jahn Ivar Jacobsen. Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix Vis mer