Mini ny kaptein på Rosenborg

MARBELLA (Dagbladet): Stillheten har senket seg i Rosenborg 75 dager etter Nils Arne Eggens siste arbeidsdag. Ellers er det meste som før: Mini Jakobsen også: - Helt naturlig at jeg har blitt kaptein for dette laget, sier nyutnevnte Mini.

Mini (32) fikk kapteinsbindet av RBK-trenerne Trond Sollied og Ola By Rise da Bent Skammelsrud dro til Bundesliga. Og Mini synes trenerparet gjorde et fornuftig valg. Han har et nyansert syn på rollen:

- Det finnes to typer kapteiner, doserer han:

  • Type 1:
  • Type 2:

- Den som bare går på banen for å slå kron og mynt.

- Den som er kaptein også utafor banen.

Sjøl tar Mini sikte på å bli sjef av type 2.

- Alle spillerne har like mye ansvar banen. Jeg mener den viktigste jobben for kapteinen skjer utafor banen. Sånt som å holde laget samlet, unngå konflikter og holde kontakt med styret og trenere, sier Mini.

Alt som før

Etter åtte nye seriemesterskap på ti år tok mester Eggen farvel med trenerjobben etter mesterligatapet for Olympiakos 10. desember.

- Det er mindre roping på treningene nå. Trond og Ola gir mer konsise beskjeder enn Nils. De snakker når det er stopp i spillet, ikke under spillet. Det er der Nils har sin styrke - intensiteten, sier Mini.

Ellers er det meste uforandret.

- Spillestilen vår er ABC og har vært det siden 1988. Ville være direkte dumt å endre den nå, sier Mini.

Brattbakk verst

Men om spillestilen er den samme, er spillerne nye. Andreas Mayer for Bent Skammelsrud. ??? for Harald Brattbakk.

- Vi har ingen erstatter for Harald. Spillere som meg sjøl og noen på midtbanen vil nok score flere mål. Om vi ikke henter inn Haralds 30 mål, kan vi kanskje fordele 20 mellom oss.

- Hva betyr tapet av Skammelsrud?

- Bent hadde sin styrke i e-cupen. Da var han god defensivt og til å balansere midtbanen. Men Andy (Mayer) står på og virker lovende.

- Og hva om dere mister Erik Hoftun?

- Erik er vår beste spiller. Det ville være synd å miste ham, men han er vel den som bør få sjansen til å dra til utlandet, sier Mini til Dagbladet.

SJEFSTYPE: Jahn Ivar Jacobsen synes trenerne har gjort et godt kapteinsvalg - nr.11 MINI.