Mini og Davy på TV2 - Drillo og Fjørtoft på NRK

Canal Digital sender de fleste kampene fra sommerens fotball-VM. TV2 og NRK velger likevel å ha egne magasinsendinger under sommerens sluttspill i Sør-Korea og Japan. TV2 sender de to første ukene, mens NRK sender de to siste.

TV2 bruker parhestene Jahn Ivar Mini Jakobsen og Davy Wathne som programledere.

- Vi hadde stor suksess med Mini og Davy under Euro 2000. Denne gang blir det litt annerledes siden studio ligger i Bergen, sier prosjektleder Christine Espeland i TV2-sporten til Dagbladet.

Reporter i Japan

TV2 vil også ha Vegard Jansen Hagen og Frode Hoff (fotoredigerer) i Japan som i fem uker vil fore TV-seerne med informasjon.

- I tillegg har vi et godt samarbeid med svensk og dansk TV. Vi vil også rykke ut når det skjer spesielle ting i England, Danmark og Sverige. Innholdet kan jeg ikke si noe spesielt om, siden dette vil avhenge av hva som skjer, sier Espeland.

Sendetida blir hver dag mellom 19.30 og 20.30.

Fjørtoft og Drillo

I de to siste ukene overtar NRKs panel som blir ledet av Pål Gordon Nilsen. Sistnevnte vil ha med seg Jan Åge Fjørtoft som fast ekspert i studio. I tillegg vil Egil Olsen bidra som ekspert i flere av kanalens sendinger.

- Vi satser på reportasjestoff, aktuelle gjester og konkurranser, sier Nilsen til Dagbladet.

Starttidspunktene for sendingene varierer, men kanalen starter tidligst klokka 21.35.

- Vi har valgt et litt seinere sendetidspunkt siden vi mener det er bedre på sommeren. Prime-time sommerstid er også litt seinere. På denne måten har folk mulighet til å være ute og nyte sola med grilling før de trekker inn foran TV-en, sier Nilsen.

... mens NRK ønsker å bruke LSK-spiller Jan Åge Fjørtoft...
...og fotballprofessor Egil Olsen som kommentatorer under sommerens VM i Japan og Sør-Korea.
<B>VM-GUIDE:</B> TV2 satser på eks- RBK'er Jahn Ivar Mini Jakobsen og...
...Davy Wathne...