Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotball:

«Mini» overrasket over Skjelbred-exit: - Denne så jeg ikke komme

Landslagseventyret er over for Per Ciljan Skjelbred.

SIER FARVEL: Per Ciljan Skjelbred. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
SIER FARVEL: Per Ciljan Skjelbred. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Per Ciljan Skjelbred (29) takker for seg på landslaget. Det bekrefter spilleren selv i en pressemelding.

- Jeg har ikke lenger den motivasjonen som trengs for å spille på landslaget og har lyst til å prioritere tiden sammen med mine to vakre barn.

I en pressemelding fra Norges Fotballforbund heter det følgende fra toppfotballsjef Nils Johan Semb:

- Per har ferdigheter og en internasjonal erfaring som vil bli savnet, og han har vært en god rollemodell som landslagskaptein både på og utenfor banen. Samtidig respekterer vi det som er en gjennomtenkt avgjørelse fra hans side. Jeg vil på vegne av norsk fotball takke Per for innsatsen og måten han har representert landslaget på, og vi ønsker ham lykke til med karrieren i Bundesliga.

Norges landslagssjef Lars Lagerbäck holder fortsatt døra åpen for den tidligere landslagskapteinen.

- Jeg forstår avgjørelsen. Når han mangler motivasjon, er dette en riktig beslutning. Jeg har sagt til Per at døren til landslaget står åpen hvis suget etter landslagsspill kommer tilbake.

- Er en familiemann

Hertha Berlin-proffen debuterte på A-landslaget mot Tyrkia 28. mars 2007, og har notert seg for 43 kamper for Norge.

Jahn Ivar «Mini» Jakobsen, tidligere fotballekspert i TV 2, er overrasket over Skjelbreds avgang.

- Med Lagerbäck inn er det klart for en ny tid, forhåpentligvis med bedre resultater enn det som har vært. Per gjør det bra for klubblaget sitt og har vært en markant figur på landslaget. Han har til tider fått litt pepper, men jeg så ikke den komme, sier Jakobsen til Dagbladet.

Han legger ikke skjul på at Skjelbred har vært en god kaptein for Norge.

LANDSLAGSLEGENDE: Jahn Ivar «Mini» Jakobsen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
LANDSLAGSLEGENDE: Jahn Ivar «Mini» Jakobsen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

- Han var kaptein i en vanskelig tid da det var mye mediepress rundt landslaget. Likevel stilte Per alltid opp og var aldri sur, fortsetter han.

- Tror du det ligger noe mer bak avgjørelsen enn at han vil ha mer tid med familien?

- Slik jeg kjenner Per er han en familiemann. Han møtte kona si tidlig, og de har vært sammen lenge. Samtidig føler han nok på reisingen han får i Tyskland. Han er ofte borte lenge i forbindelse med bortekamper og sitter ofte på hotell dagen før kamp. Han er en familiekjær mann og vil nok bare tilbringe mer tid med familien, forteller «Mini».

Selv om Skjelbred nå sier farvel, mener den tidligere landslagsspilleren at det er liten grunn til bekymring.

- Han er flink til å løpe opp spillere, samtidig som han er fotrapp og god på å dra av motstanderne og skape overtall. Slike spillere er det ikke mange av i Norge. Men vi har flere brukbare spillere å velge i, blant annet Tettey og Stefan Johansen. Det finnes nok av midtbanespillere som har vært jevngode med Per, sier Jakobsen.

Utelukker ikke Johansen som ny kaptein

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen mener det norske landslaget mister en god spiller, som dessverre ikke har fått spille i sin foretrukne posisjon.

- Det er synd for det norske landslaget som mister en god sentral midtbanespiller. Selv om Per har vist i Tyskland at han er god i den rollen, har han blitt brukt som kant. Hvis han vil fokusere på familien så er det greit, men det er selvsagt synd for Lagerbäck. Det er mulig han føler på stor slitasje, og må hvile mer for å fortsette på nivået i Bundesliga, forteller Mathisen til Dagbladet.

- Kanskje er han litt lei landslaget også, med tanke på kritikken fra media og det som har vært rundt, fortsetter han.

FOTBALLEKSPERT I TV 2: Jesper Mathisen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
FOTBALLEKSPERT I TV 2: Jesper Mathisen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

Mathisen mener Skjelbred var et av landslagets sikreste kort, og at midtbanespillerens spillestil kler Lagerbäcks måte å spille på.

- Han hadde nok startet kampen mot Nord-Irland i Belfast, sier TV 2-profilen.

Han hyller samtidig måten 29-åringen sto opp for sin tidligere sjef, Per Mathias Høgmo.

- Han backet alltid Per Mathias, noe som var lojalt. Mange mener han ikke har vært en god kaptein, men han har stått fram på sin måte, mener han.

Skjelbred var kaptein i 19 av sine 20 siste landskamper for Norge. Mathisen lanserer Fulham-spiller Stefan Johansen som en mulig erstatter for Tyskland-proffen.

- Tror fort det kunne blitt et bytte uansett. Stefan Johansen er nærmest akkurat nå. Han har gjort det bra i Fulham både på og utenfor banen og er i bra form for øyeblikket. Vil tippe han får kapteinsbindet mot Nord-Irland, noe jeg tror kunne skjedd uansett, avslutter Mathisen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media