Mini raser mot Haugesund

LERKENDAL (Dagbladet): Rosenborg- Haugesund 1- 0. - Jeg er glad for norsk fotballs skyld at vi slo Haugesund. De gjorde det de kunne for å ødelegge fotballkampen og var ikke interessert i å spille, sier en meget forbannet Mini til Dagbladet.

Haugesund kom til Lerkendal med fem mann i forsvarsrekka i tillegg til fire mann på midten som lå ultradefensivt. Den muren greide aldri Rosenborg å spille seg gjennom.

- Det var helt ekstremt. De lå med minimum seks mann helt bakerst og bare lå og ventet på at vi skulle prøve oss, sier Mini.

Utover i kampen ble RBK-vingen mer og mer irritert på gjestene, som satset alt på 0- 0. Og da publikum begynte å pipe fordi Rosenborg ikke fikk hull på byllen, holdt han på å eksplodere.

- Hva er det folk vil at vi skal gjøre? Her prøver vi å spille fotball mot det mest defensive laget jeg noensinne har møtt, og så skjønner ikke publikum hva vi driver med. Det er helt utrolig, fortsetter Mini like rasende.

Knallet inn målet

VM-spilleren er ikke bekymret over at laget bare skapte fem målsjanser mot bånnlaget fra Haugesund. Og han er heller ikke urolig foran neste ukes mesterligakvalifisering mot Brugge.

- Brugge kommer til å spille på en helt annen måte enn de vi møtte i dag. Og da kommer vi garantert til å skape flere sjanser, sier nordlendingen, som sto for kampens eneste høydepunkt da han knallet inn seiersmålet fra hjørnet av sekstenmeteren rett før slutt.

Den kinesiske mur

Trener Trond Sollied er også helt rolig, til tross for at Brugges assistenttrener forlot Lerkendal uten å være skremt.

- Vi får tre poeng. Det er det vi ville ha. Gutta kommer til å være mer tent når vi møter Brugge. Vi kan ikke forvente at de skal briljere i en hverdagskamp mot Haugesund, sier Sollied.

- Men dere bør vel uansett skape mer enn fem målsjanser?

- Tja. Vi spilte mot et lag som hadde alle mann i forsvar - som den kinesiske mur.

- Så du er overhodet ikke bekymret foran møtet med Brugge?

- Nei. De er vant til å føre kamper, og vi håper på å slå dem med et par mål her på Lerkendal.

Selv om både publikum, tilskuerne og motivasjonen holdt et dårlig nivå, vant altså trønderne tre nye poeng.

Typisk Rosenborg.