Mini skjøvet ut av VM-teamet

Avviser samarbeidsproblemer med Davy Wathne.

(Dagbladet.no) Samme dag som TV 2 varslet at de vil ha en mer seriøs profil på fotballsendingene sine, kom nyheten om at Jahn Ivar «Mini» Jacobsen er droppet fra teamet som reiser ned til fotball-VM i Tyskland.

Mini var på jobb for TV 2 både i EM 2000 og EM 2004. Men selv om TV 2 sender hele fem reporterteam, ett liveteam og ett nyhetsteam til VM i sommer var det altså ikke plass til Mini. Bengt Eriksen blir Davy Wathnes nye makker.

- Er du komfortabel med dette, Mini?

- Det går helt fint. Den nøyaktige forklaringen må du nesten høre med fotballsjef Vegard Jansen Hagen for å få, men sånn jeg har forstått det går det på erfaringen de har med meg og Davy (Wathne), sier Mini til Dagbladet.no.

Foretrekker Eriksen

Han avviser at grunnen til at han blir hjemme er samarbeidsproblemer med Wathne.

- Det som gikk så bra i starten var intervjuene med spillerne på det norske laget. Når Norge ikke er med, kommer vi ikke like tett innpå de andre landslagene som vi gjør med det norske. Vi får ikke den Davy/Mini-linken som vi hadde i 2000. Og da bruker de heller Eriksen til analysebiten, forklarer Mini.

Det er imidlertid en dårlig bevart hemmelighet at klimaet mellom Mini og Wathne kjølnet drastisk i kjølvannet av Norges VM-kvalifiseringskamp mot Skottland i fjor høst. 

MINI VRAKET: VM i Tyskland går uten Mini Jacobsen på norske TV-skjermer. Davy Wathnes nye makker blir Bengt Eriksen. Foto: Tor Erik Mathisen
MINI VRAKET: VM i Tyskland går uten Mini Jacobsen på norske TV-skjermer. Davy Wathnes nye makker blir Bengt Eriksen. Foto: Tor Erik Mathisen Vis mer

Dagen før landskampen fikk TV 2 et tips fra to uavhengige kilder - hvor begge gikk ut på en en landslagsspiller hadde vært på fylla natta i forveien. I ettertid har det kommet fram at opplysningene ikke stemte - og at spilleren var Vidar Riseth.

På pressekonferansen dagen etter tordnet Åge Hareide mot en ikke navngitt kjendis, som han hevdet hadde tystet til TV 2. Hareide trodde - også det feilaktig - at kilden bak tipset var Kurt Nilsen.

Brøt kildevernet

Riseth hadde nemlig henvendt seg til en TV2-medarbeider og spurt hvem som sto bak tipset. Denne medarbeideren brøt kildevernet og fortalte Riseth at Kurt Nilsen var tipseren.

Det fikk Davy Wathne til å gå knallhardt ut mot sin ikke navngitte kollega - som altså var Mini Jacobsen.

- Vår medarbeider bryter kildevernet, og kvitrer - til overmål falskt. Fra TV 2s fotballmedarbeider får spilleren beskjed om at Kurt Nilsen er informanten. Hvilket naturlig nok gjør spilleren opprørt, sa Wathne til Dagbladet i desember i fjor.

Nå må Mini i stedet  konsentrere seg norsk fotball og Norway Cup.

- Arbeidskontrakten min med TV 2 handler om nettopp det, men om Norge hadde vært med i VM hadde jeg vært med til Tyskland, understreker han.

Mini skjøvet ut av VM-teamet

Tøff beskjed

- Er det trist å måtte være hjemme?

- Nei da. Jeg takler helt fint fire uker uten VM i Tyskland.

TV 2s fotballsjef Vegard Jansen Hagen sier imidlertid til Bergens Tidende at det var tøft for Mini å få beskjeden.

- Selvfølgelig var det tøft for Mini å høre det. Han var jo med både til EM 2000 og til EM 2004. Men samtidig styrker det Mini sin profil på Eliteserien, sier han til avisa.

Din mening: Foretrekker du Mini eller Bengt Eriksen som makker til Davy Wathne?