Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mini tar selvkritikk etter TV2-innslag

Snakket om Sollieds livsstil.

TV2-EKSPERT: Jahn Ivar Mini Jakobsen presiserer uttalelsen om Trond Sollied på TV i går kveld. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
TV2-EKSPERT: Jahn Ivar Mini Jakobsen presiserer uttalelsen om Trond Sollied på TV i går kveld. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

NADDERUD (Dagbladet.no): I går kveld hevdet TV 2 at Trond Sollied er uaktuell som ny landslagsjef for Norge, og fotballekspert Mini Jakobsen fulgte opp med følgende analyse av situasjonen.

- Han har resultater inne på fotballbanen som er helt fantastisk, men dessverre så tror jeg han har en livsstil som gjør at han ikke kan være sjef for det norske landslaget, sa Mini.

Siden har Trond Sollied slått tilbake mot Minis påstander, den tidligere Herenveen-treneren mener hans tidligere RBK-elev ikke har peiling på hvordan han lever.

- Min personlige mening
I ettermiddag møtte Mini opp på landslagstreninga i Bærum, foran landskampen mot Island lørdag. Og han tar selvkritikk for hvordan budskapet om NFFs manglende interesse ble formidlet på TV-kanalen.

- Jeg vil presisere at jeg ikke var klar nok på TV i går, jeg snakket om den infoen jeg satt inne med, sier Mini til Dagbladet.

Altså handler det om ting han mener å vite via NFF, ikke det Mini selv har opplevd med Sollied.

- Det var ikke min personlige mening. Jeg har aldri hatt noe å innvende mot Trond. Selv om vi i TV 2 står bak saken, burde jeg klart å snakke rent etter ni år i denne bransjen, sier Mini.

Jakobsen sier han har prøvd å både ringe og sms-e Sollied i dag, slik at den suksessrike treneren forstår at det ikke er han som fotballperson som går til angrep på ham.

- Jeg har ikke fått tak i han. Jeg håper jeg får forklart dette for Trond, slik at vi får tatt hverandre i hånda og at det ikke blir tolket som at jeg dolker ham i ryggen, sier Mini.

Den tidligere RBK-vingen har ingenting å utsette på Sollied som trener, tvert i mot. Mini mener Sollied tilhører en eksklusiv klubb i treneradelen.

- Sollied har en fantastisk CV, han og Jupp Heynckes er de to i verden som har tatt titler i tre forskjellige land, sier Mini.

NFF: - Vanskelig
I vår vant Sollied cupen med Herenveen i Nederland. Fra før har han ført belgiske og greske klubber til trofeer. Om Sollied er rett mann for Norge framover vil Mini uansett ikke fastslå.

- Det å være landslagssjef er en annen jobb, om han blir en god landslagssjef er vanskelig å si.

- Synes du utenomsportslige egneskaper er relevant?

- Det må du neste spørre NFF om. Jeg har aldri hatt noe å utsette på Trond, jeg hadde ett av mine mest suksessfulle år under han.

Norges Fotballforbund har ikke bekreftet Mini og TV 2s påstander om at Sollieds livsstil er ekskluderende for landslagssjefjobben. NFF synes anklagene er vanskelige å håndtere.

- De vurderingene vi gjør av de ulike kandidatene til landslagstrenerjobben holder vi for oss selv, sier NFF-informasjonssjef Roger Solheim til Dagbladet.

MÅTTE GÅ FRA HERENVEEN: Trond Sollied er ledig på markedet hvis NFF er ute etter trener. Foto: AFP/DDP/RONNY HARTMANN
MÅTTE GÅ FRA HERENVEEN: Trond Sollied er ledig på markedet hvis NFF er ute etter trener. Foto: AFP/DDP/RONNY HARTMANN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling