«Mini-Tarik» driblet av halve Viking for lekens skyld

- Ingen ulempe å ha stempel som showmann, sier Elyounoussi (18).

SARPSBORG (Dagbladet): Mohamed «Moi» Elyounoussi (18) dro en serie med overstegsfinter og slo tunnel på to Viking-spillere bare for å kjøpe tid. Men det var først etterpå han fikk gåsehud.

Unggutten, kanskje best kjent som Tarik Elyounoussis yngre fetter, scoret to ganger da Sarpsborg sikret uavgjort mot Lillestrøm i seriepremieren før påske.

I går fortsatte han der han slapp på Åråsen.

Han scoret riktignok ikke noen av Sarpsborgs mål i 2-1-seieren over Viking, men han spilte en jevnt god kamp på venstrekanten. Da det gjensto noen få minutter, bestemte han seg virkelig for å vise seg fram.

Tunnel på Bertelsen For å kjøpe 08 tid, og holde Viking borte fra østfoldingenes banehalvdel, vartet han nemlig opp med et par av de heftigste dribleseriene Tippeligaen har sett.

Først kjørte han en serie med overstegsfinter mot tidligere landslagsspiller Trond Erik Bertelsen.

Da Viking-backen gjorde et framstøt for å ta kula fra 18-åringen, dyttet «Moi» den mellom beina på ham - til enorm applaus fra de 4562 på tribunen i Sarpsborg.

OVERSTEGSMORO: Elyounoussi viste fram stor teknisk begavelse, i form av overstegsfinter og et par tunneler i går kveld. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix
OVERSTEGSMORO: Elyounoussi viste fram stor teknisk begavelse, i form av overstegsfinter og et par tunneler i går kveld. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix Vis mer

Noen sekunder seinere dro Elyounoussi nok en «luke», denne gangen omringet av tre Viking-spillere.

Fikk gåsehud - Vi er her for å underholde og spille attraktiv fotball og det er viktig å ta seg tid til å leke litt. Jeg fikk faktisk gåsehud da publikum jubla på slutten der, sier «Moi» til Dagbladet.

- Hvor viktig er det for deg å underholde når du spiller?

- Jeg har alltid vært en leken type, og jeg liker å ha tid til å trikse og leke litt. Det er viktig å få opp humøret hos publikum. Jeg ser jo på meg selv som en skaper og en dribler, så det er ikke noen ulempe å ha et stempel som showmann, sier 18-åringen til Dagbladet.

Fornøyd Deane Sarpsborg-boss Brian Deane var - forståelig nok - svært godt fornøyd med sin første trepoenger i norsk fotball i går. Og han var ikke akkurat misfornøyd da «Moi» ydmyket flere Viking-spillere på tampen.

- Det er fantastisk når du har en spiller som kan kjøpe deg tid på den måten på slutten. Det ville vært feil av meg å be ham la være å holde på sånn, når det åpenbart er positivt for laget. Det er en stor fordel for oss at han er i stand til å drible på den måten, sier Deane til Dagbladet.

Deane, selv kanskje mest kjent for å ha scoret det første målet i Premier League-æraen, tror Elyounoussi kan nå langt som ballsparker.

- Hvem vet hvilket nivå han kan havne på? Men akkurat nå er jeg er sikker på at familien hans sørger for at han holder føttene på jorda, sier han.

Wiig-hyllest Martin Wiig (29), som ble matchvinner med et herlig skudd fra distanse i går, er heller ikke i tvil om at 18-årige «Moi» har en stor framtid foran seg.

- Vi prater mye sammen siden vi er offensive spillere begge to. Vi trener mye avslutninger sammen, og han kommer til å bli en mye bedre spiller enn jeg noengang ble, sier Wiig til Dagbladet, og fortsetter:

- Du ser jo i dag at gutten har kvaliteter. Jeg tror han har det som skal til. Det er en følelse jeg har, som delvis bygger på det jeg har sett av ham over tid på trening.

- Han er åpenbart en attraksjon?

- Ja, det var litt «show-off» det han gjorde på slutten i dag. Jeg er overbevist om at han vil gjøre det bra. Det viktigste er at han jobber hardt og skjønner betydningen av det, sier han.

Også høyreiste Øyvind Hoås, som hadde målgivende på Wiigs scoring i går, lovpriser Sarpsborg unge stjerneskudd.

- Han gjør det her på trening hele tida, og nå har han begynt å gjøre det i kamp også, sier Hoås.

- I dag slapp han seg litt løs, og da er han fantastisk. Det kommer mer av dette framover. Han trenger tid, men du ser tegn på noe bra, legger han til.

Skuffet Jonevret Viking-sjef Kjell Jonevret var svært skuffet over tapet i Sarpsborg i går kveld.

- Defensivt er det ok, men offensivt er det for ubesluttsomt. Det ble bedre i 2. omgang, da vi fikk i gang alle tre på midten, men vi skal ikke tape mot Sarpsborg her. De var ikke bedre enn oss, så det kjennes litt unødvendig, sier han.