Mini-tropp til hoppuka

Fire eller fem løpere får klarsignal til den 50. tysk-østerrikske hoppuka, som innledes i Oberstdorf søndag 30. desember. Dette blir den minste norske troppen på flere år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tommy Ingebrigtsen, Anders Bardal og Roar Ljøkelsøy er klare på laget. Olav Magne Dønnem ligger best an til å bli fjerdemann.

- Før jeg tar ut hoppukelaget, vil jeg se hvordan Henning Stensrud gjør det på treningen i Renabakken de nærmeste dagene. Blir han ikke tatt ut til hoppukestarten, skal han være med i Kontinentalcupen i St. Moritz 2. juledag, Engelberg 28. desember og Innsbruck 2. januar, sier sportssjef Hroar Stjernen til Dagbladet.

Utvider laget

Hvis de nest beste løperne presterer, har han planer om å utvide hoppuketroppen i de to siste rennene, i Innsbruck 4. januar og Bischofshofen 6. januar.

- Da tar jeg kanskje med én eller to løpere til, avhengig av innsatsen i Kontinentalcupen, sier Stjernen.

Foreløpig inngår sju løpere i gruppa som kan få klarsignal i den siste halvparten av hoppuka: David Andersen, Daniel Forfang, Morten Solem, Bjørn Einar Romøren (deltar i prøve-VM fredag og lørdag sammen med Kim Roar Hansen som matches til junior-VM), Sigurd Pettersen, Ole Chr. Enger og Morten Ågheim.

Siste seier i 94

Espen Bredesen (Bischofshofen 1994) er foreløpig siste nordmann som vant et hoppukerenn. I vinter er det ingen som venter toppresultater av de norske løperne. Det vil si at muligheten til å overraske er større enn noen gang i hoppukas 50-årige historie.

<B>FÅ:</B>Bare fire-fem norske løpere deltar på hoppuka.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer