Mini ute - Solskjær inn

MONTPELLIER (NTB): Norge stiller med følgende lag i åpningskampen mot Marokko i fotball-VM onsdag 10. juni 1998:

Jan Ivar «Mini» Jakobsen ble ikke tatt ut i starttroppen mot Marokko. Heller ikke Vidar Riseth kom med, til tross for at Rune Bratseth mente han var sikker. Drillo valgte de solide og trygge spillerne. Frode Grodås i mål, Kjetil Rekdal på midtbanen og Tore André Flo på topp.

Selv om Drillo lar Tore André Flo lede angrepet har han gitt Ole Gunnar Solskjær sjansen på flanken. Mange tror at Solskjær vil få en mer sentral rolle på Drillos framover

Overraskelse

En overraskelse i dagens tropp er Henning Berg. Det er ikke så rart at Manchester proffen er med på laget, men han har vanligvis spilt midtstopper. I morgen har Drillo tatt ut Berg til den uvante beck-posisjonen. Etter en rekke forsvarstabber har flere spekulert hvorvidt Henning Berg holder mål. Mange har hevdet at veteranen er ute av form, og ikke tetter bakover godt nok.

I treningskampen mot Mexico spilte han bra, men en tabbe hos Berg gjorde at Mexico fikk et mål. Hans posisjon i Manchester United er også utsatt, og Berg har spilt mange kamper fra reservebenken denne sesongen.

(4-5-1)

Keeper:

1 Frode Grodås

Forsvar:

4 Henning Berg

15 Dan Eggen

4 Ronny Johnsen

5 Stig Inge Bjørnebye

Midtbane:

17 Håvard Flo

8 Øyvind Leonhardsen

10 Kjetil Rekdal

7 Erik Mykland

20 Ole Gunnar Solskjær

Spiss:

9 Tore André Flo

Resten av den norske troppen kan benyttes som innbyttere.

(NTB/ Dagbladet: på nettet)

BECK: Vanligvis er Henning Berg midtstopper, men i morgen skal han spille beck på Drillos.