MINIDOKUMENTAR: Rask. Smart. Dødelig. Villedende. Den moderne angriperen må kunne beherske mye for å ta seg til toppen i internasjonal fotball. FourFourTwo kommer tett på angripere som Jermain Defoe, Romelu Lukaku og Michael Owen i denne minidokumentaren. Video: FourFourTwo Vis mer Vis mer

Minidokumentar: Kunsten å score mål. Vi møter noen av de aller beste angriperne i England

Rask. Smart. Dødelig. Villedende. Den moderne angriperen må kunne beherske mye for å ta seg til toppen i internasjonal fotball. FourFourTwo kommer tett på angripere som Jermain Defoe, Romelu Lukaku og Michael Owen i denne minidokumentaren.

(FourFourTwo): - Når du scorer et mål kjenner du adrenalinet pumpe. Hvor viktig scoringen er, er avgjørende for hvor mye adrenalin du får. Du blir avhengig av det.

Ordene tilhører Michael Owen, som visste godt hvor målet stod. Engelskmannen skapte seg et stort navn i Liverpool, og spilte også for store klubber som Real Madrid og Manchester United.

I denne minidokumentaren (se video øverst i artikkelen) får vi høre flere spisser snakke om følelsen av å score mål, og hva som er kunsten for å finne nettmaskene. En av dem er Sunderland-angriper Jermain Defoe.

Det er få spillere i Premier League som er bedre til å avslutte enn Jermain Defoe. Spissen står med 157 mål i den øverste ligaen, noe som gjør at han er nummer sju på lista over mestscorende spillere i Premier League.

- Jeg husker første gang jeg scoret et mål. Jeg ble forelsket og ville kjenne på den følelsen om og om igjen. Det er den beste følelsen, sier han.

En annen spiller som preget engelsk fotball var Matthew Le Tissier, som scoret 161 mål for Southampton over en periode på 16 sesonger.

- Jeg tror naturlige målscorere er født med det. Jeg tror det er instinktivt, det kommer naturlig for dem. Det er vanskelig å lære bort kunsten å score mål til noen som ikke skjønner det, sier Matthew Le Tissier.

Personligheter som Romelu Lukaku, Charlie Austin, Niall Quinn, Paul Merson, Martin Keown, Ledley King og Harry Redknapp uttaler seg også i minidokumentaren.