Minnemarkering for Dale Oen i EM

Men trolig ingen markering under OL ifølge Heiberg.

MINNEMARKERING I EM: Alexander Dale Oen skal minnes med ett minutts stillhet under åpningen av EM i svømming i Ungarn i slutten av mai. Her fra høydeoppholds-trening i Flagstaff. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MINNEMARKERING I EM: Alexander Dale Oen skal minnes med ett minutts stillhet under åpningen av EM i svømming i Ungarn i slutten av mai. Her fra høydeoppholds-trening i Flagstaff. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Alexander Dale Oen skal minnes med ett minutts stillhet under åpningen av EM i svømming i Ungarn i slutten av mai, skriver Aftenposten.

Dale Oen døde brått under et treningsopphold i USA mandag.

Han ble kåret til årets mannlige svømmer av Det europeiske svømmeforbundet (LEN) i fjor for sitt VM-gull på 100 meter bryst. Generalsekretær i LEN, Sven Egil Folvik, overrakte gullmedaljen. Han ga også Dale Oen statuetten for årets utøver under kortbane-EM i Polen.

- LEN kondolerte umiddelbart, og vi vil delta i begravelsen. Vi kåret ham til den beste svømmeren i fjor, og det sier veldig mye. Han var en utøver som ikke bare hadde det i bein og armer, men også i hodet. Han viste stor klokskap og inkluderte andre, sier Folvik til Aftenposten.

President Jacques Rogge i Den internasjonale olympiske komité (IOK) sendte onsdag kondolansemelding til det norske IOK-medlemmet Gerhard Heiberg, idrettspresident Børre Rognlien og generalsekretær Inge Andersen i idrettsforbundet.

- Han sendte sine tanker spesielt til Oens familie, sier Heiberg til Aftenposten.

Ifølge Heiberg kommer det trolig ikke å være noen markering for Dale Oen under OL. Tidligere er det kun blitt gjort når det er skjedd ulykker under OL.

(NTB)