Minnemarkering for Dale Oen i EM

Men trolig ingen markering under OL ifølge Heiberg.

MINNEMARKERING I EM: Alexander Dale Oen skal minnes med ett minutts stillhet under åpningen av EM i svømming i Ungarn i slutten av mai. Her fra høydeoppholds-trening i Flagstaff. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MINNEMARKERING I EM: Alexander Dale Oen skal minnes med ett minutts stillhet under åpningen av EM i svømming i Ungarn i slutten av mai. Her fra høydeoppholds-trening i Flagstaff. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Alexander Dale Oen skal minnes med ett minutts stillhet under åpningen av EM i svømming i Ungarn i slutten av mai, skriver Aftenposten.

Dale Oen døde brått under et treningsopphold i USA mandag.

Han ble kåret til årets mannlige svømmer av Det europeiske svømmeforbundet (LEN) i fjor for sitt VM-gull på 100 meter bryst. Generalsekretær i LEN, Sven Egil Folvik, overrakte gullmedaljen. Han ga også Dale Oen statuetten for årets utøver under kortbane-EM i Polen.

- LEN kondolerte umiddelbart, og vi vil delta i begravelsen. Vi kåret ham til den beste svømmeren i fjor, og det sier veldig mye. Han var en utøver som ikke bare hadde det i bein og armer, men også i hodet. Han viste stor klokskap og inkluderte andre, sier Folvik til Aftenposten.

President Jacques Rogge i Den internasjonale olympiske komité (IOK) sendte onsdag kondolansemelding til det norske IOK-medlemmet Gerhard Heiberg, idrettspresident Børre Rognlien og generalsekretær Inge Andersen i idrettsforbundet.

- Han sendte sine tanker spesielt til Oens familie, sier Heiberg til Aftenposten.

Ifølge Heiberg kommer det trolig ikke å være noen markering for Dale Oen under OL. Tidligere er det kun blitt gjort når det er skjedd ulykker under OL.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer