Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Minner meg om van der Sar

Solskjær skryter av Lindegaard.

KLAR FOR NYE EVENTYR: Anders Lindegaard karrierekurve har pekt bratt oppover siden han kom til Aalesund. Nå er han klar for å starte en ny tilværelse i Manchester United, og får de beste skussmål av Ole Gunnar Solskjær. Foto: SCANPIX/EPA/Jens Norgaard Larsen
KLAR FOR NYE EVENTYR: Anders Lindegaard karrierekurve har pekt bratt oppover siden han kom til Aalesund. Nå er han klar for å starte en ny tilværelse i Manchester United, og får de beste skussmål av Ole Gunnar Solskjær. Foto: SCANPIX/EPA/Jens Norgaard Larsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mens en mann reiser hjem til Nordvestlandet etter mange 14 fantastiske år i Manchester United, reiser en annen motsatt vei for å ta fatt et nytt proffeventyr i den engelske storklubben.

Ole Gunnar Solskjær, som ved nyttår begynner i den nyopprettede managerstillingen i Molde, har tro på at tidligere Aalesund-keeper Anders Lindegaard kan gjøre suksess i et av verdens tøffeste fotballklimaer.

- Man ser konturene av en veldig, veldig god keeper, og med veiledningen han får av støtteapparatet her, er jeg sikker på at han vil klare seg bra, sier Solskjær til manutd.com.

God med beina Den tidligere måltjuven fra Kristiansund framhever at en av den danske landslagskeeperens største styrker, også kjennetegner klubbens aldrende førstekeeper Edwin van der Sar.

- Det er farlig å si det, men han er veldig god med beina, og minner meg derfor om Edwin i måten han deltar i det oppbyggende spillet på, poengterer Solskjær.

Solskjær var selv og så Lindegaard i aksjon da AaFK møtte Motherwell i Europa League-kvalifisering, og selv om dansken for det meste var arbeidsledig i akkurat den kampen, har han likt det han har sett av 26-åringen.

- Han er god til å finne medspillere, og det er en av styrkene ved spillet hans. Det er noe jeg liker ved ham. Han hadde ikke så mye å gjøre i kampen mot Motherwell, men jeg har sett ham noen ganger på TV i kamp for Danmark, og da har han vist at han er veldig god på streken, sier Solskjær, som også har konferert med tidligere landslagskollega og AaFK-trener Kjetil Rekdal.

FORHÅPNINGER TIL LINDEGAARD: Ole Gunnar Solskjær mener at Anders Lindegaards trygghet med ballen i beina minner om en av Edwin van der Sars store styrker.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super
FORHÅPNINGER TIL LINDEGAARD: Ole Gunnar Solskjær mener at Anders Lindegaards trygghet med ballen i beina minner om en av Edwin van der Sars store styrker.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super Vis mer

- Kjetil er en veldig god venn av meg, og han sier at han (Lindegaard) har psyken som skal til for å bli en toppkeeper. Det er selvfølgelig positivt. Dessuten er han dansk, så vi får krysse fingrene over at han ligner på Peter Schmeichel, understreker han.

Munnkurv I dag hadde Lindegaard sin første treningøkt sammen med nye lagkamerater, men får foreløpig ikke si noe om hvordan han trives i Nordvest-England.

Det må vente til han blir formelt presentert for media på en pressekonferanse over nyttår. Inntil da, har den vanligvis frittalende dansken munnkurv, melder onside.dk.

- Jeg har trent i dag, og skulle gjerne har fortalt om det, men jeg kan ikke kommentere noe før det har blitt holdt pressekonferanse i januar. Det er klubbens regelverk, og de vil ikke at jeg skal uttale meg om noe, sier Lindegaard.

GOD IGANGSETTER: Edwin van der Sar er en av keeperbransjens beste igangsettere.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS
GOD IGANGSETTER: Edwin van der Sar er en av keeperbransjens beste igangsettere.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!