- Minner om aking

Torbjørn Yggeseth om verdenseliten i kvinnehopping.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Enig med Yggeseth? Si din mening! (Dagbladet.no): Det internasjonale skiforbundet Fis har bestemt at hoppjentene ikke får være med når gutta hopper skiflyging i Vikersund. For farlig for dem, mener sjefen i FIS' hoppkomité, norske Torbjørn Yggeseth.

Han sier at Anette Sagen og jentene i kvinnecupen må bevise at de er trygge nok før de slippes løs i det største bakkene. I Aftenposten i dag gir han sitt syn på de beste jentehopperne i verden.

- Drøyt 20 jenter er med. Jeg har sett noen renn, og vil si at halvparten hopper på ski, mens halvparten driver med noe som minner mer om aking, sier Yggeseth til avisa.

Norske idrettskvinner gir klart svar til Yggeseth i avisa. De mener regelen om at jentene ikke får hoppe i større bakker enn K90 er kvinnediskriminerende.

- Er du god nok, så må du få hoppe. Noen annet er helt meningsløst. Dette skyldes gamle holdninger og fordommer, og jeg synes Anette Sagen er tøff som fronter denne saken, sier Karen Espelund, generalsekretær i NFF.

Også skiløper Vibeke Skofterud, alpinist Andrine Flemmen og syklist Gunn-Rita Dahle blir provosert av Fis og Yggeseth. Men den norske hoppampen holder på at han ikke diskriminerer.

- Gjør de det så godt at de er kvalifisert for skiflygning, er de hjertelig velkomne, sier han.

OPPRØRT:</B> Anette Sagen vil gjøre som gutta, og fly mye lenger enn 90 meter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer