Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Minner om Klopp

Manchester United var i scoringshumør mot Bournemuth og er nå på fjerdeplass i ligaen.

FJERDEPLASS: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United klatret opp til fjerdeplass etter nedsablingen av Bournemouth lørdag. Foto: Peter Powell/Pa Photos
FJERDEPLASS: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United klatret opp til fjerdeplass etter nedsablingen av Bournemouth lørdag. Foto: Peter Powell/Pa Photos Vis mer

Manchester United - Bournemouth 5-2 (3-1)

Ole Gunnar Solskjærs Manchester United har vært i kjempeform den siste tiden og har satt seg selv i en god posisjon med tanke på en topp fire-plassering.

Etter at resultatene i midtuka gikk Solskjærs vei hadde de røde djevlene bare to poeng opp til fjerdeplassen til Chelsea. Med seier hjemme mot Bournemouth klatret dermed United opp på den viktige fjerdeplassen, og er nå bare tre poeng bak Leicester på tredjeplass.

- Jeg er veldig, veldig glad, for lager spiller med selvtillit. Vi vet hva vi holder på med. Det første målet fikk oss ikke ut av fatningen. Vi spilte videre, og det var mange ganger vi kunne åpnet forsvaret deres, sa Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær etter kampen ifølge TV 2.

I TV 2s studio etter kampen var ekspertene imponert over prestasjonen til Ole Gunnar Solskjærs menn.

- Uten å dra den paralellen for langt så minner det litt om da Klopp kom til Liverpool resultatmessig, sa TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller i studio etter kampen.

- De gjorde det veldig bra mot de presumptivt gode lagene og slet for ofte mot de dårligere lagene. Solskjærs United startet i den enden, men nå vinner de kampene mot lag nedover på tabellen også. Det forteller meg at United-fansen har all grunn til å glede seg til fortsettelsen. la eksperten til.

Mye av den siste tids suksess har blitt tilskrevet Bruno Fernandes sitt inntog i laget. Portugiseren hadde fem scoringer og tre assist på åtte Premier League-kamper, og lørdag noterte han seg for ytterligere tre målpoeng.

Ved siden av Fernandes var det Mason Greenwood som sørget for de fleste overskriftene med to mål lørdag.

– Jeg gleder meg til å følge utviklingen til Mason Greenwood. Der har vi en potensiell Premier League-toppscorer, sa tidligere landslagssjef Nils Johan Semb som TV 2-kommentator underveis i kampen.

Men det startet med en real kalddusj for det formsterke hjemmelaget. Gjestenes Junior Stanislas sendte gjestene i ledelsen etter et aldri så lite kunstverk.

Først misset engelskmannen med et innlegg, men han fikk tilbake ballen nede ved kortlinja. Så slår Stanislas en aldeles praktfull tunnel på Harry Maguire ved femmeteren, før han trer ballen på innsiden av David de Gea fra nærmest død vinkel.

Ifølge statistikknettstedet Opta var Stanislas' scoring første gang United slapp inn mål på Old Trafford siden januar.

United slo tilbake

Det fikk hjemmelaget til å våkne og med nesten halvtimen spilt var lagene like langt. Nemanja Matic viste frem sine strålende langpasninger mot Brighton i midtuka og serberens pasningsfot var igjen sentral da United utlignet.

Matic slo en presis ball ut til Rashford på høyrekanten. Uniteds nummer ti velger å slå i støtte til Bruno Fernandes. Portugiseren fluktet ballen videre til Mason Greenwood på motsatt kant. Unggutten har ifølge Solskjær lagets beste avslutnigsfot og klinket til når han fikk muligheten.

Aaron Ramsdale får så vidt fingrene på ballen, men han er ikke i nærheten av å stoppe skuddet fra Uniteds stjerneskudd og vertene hadde utlignet.

Kun få minutter senere er Manchester United heldige. Etter en corner lempes ballen inn i feltet igjen og Bournemouths Adam Smith er klønete. Høyrebacken ser ut til å slå ballen helt utilsiktet med hånden.

Dommer Mike Dean så an fordelen, men da United bommet var den skjeggete dommeren nødt til å blåse straffe.

Fra straffemerket er Marcus Rashford iskald. Skyter en hard bredside ned i hjørnet. Ramsdale går riktig vei, men når ikke frem og United har snudd kampen.

Manchester United hadde tidligere i sesongen et straffeproblem. Men etter å ha bommet på fire av klubbens seks første straffer i år, har United scoret på sine seks neste.

Fransk perle

Med straffescoringen ble Rashford den første United-spilleren til å score 20 mål denne sesongen. Men Anthony Martial, som også hadde 19 mål før lørdagens kamp, ville ikke være noe dårligere.

Franskmannen bevegde seg ut mot venstre når Bournemouth lå med alle mann rundt eget felt. Martial tok et steg inn i banen, krummet nakken, og bøyde ballen opp i motsatt kryss. Snuoperasjonen var komplett og Manchester United forberedte seg på å sette på cruisekontrollen i pausen.

Til andreomgang gjør Ole Gunnar Solskjær ett bytte og setter inn Eric Bailly for Victor Lindeløf. Og ivorianeren skal markere seg umiddelbart.

Bailly er helt upresset når han skal dempe en ball med brystet, men er klønete, og ballen treffer overarmen. Handsen er tydelig, men spørsmålet er om situasjonen er innenfor Uniteds sekstenmeter.

VAR må til dyst og trekker opp linjer for å se om handsen er innenfor boksen eller ikke. Etter noen minutter er dommen klar og Bournemouth får straffespark. Fra 11 meter er Joshua King selvsikker og reduserer for gjestene.

Slo Liverpool-trio

Men håpet om at dette skal snu går fort over for gjestene fra sør. Bournemouth prøvde å spille seg ut bakfra og det straffet seg når Matic bryter. Han pirket ballen videre til Greenwood som vender opp på kanten av feltet.

Unggutten vender opp og setter inn et lite rykk før han feier ballen opp i motsatt vinkel.

Med kveldens målpoeng har Uniteds angrepstrio Marcus Rashford, Anthony Martial og Mason Greenwood noterte seg for tre mål flere enn det Mohamed Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino har gjort for Liverpool så langt i årets sesong.

Like etterpå river Lloyd Kelly ned Martial ved enden av sekstenmeteren. Det er drømmehold for Bruno Fernandes og portugiseren er sikker som banken. Tar et par skritts fart før han bøyer ballen bort i keeperhjørnet. Kula er limt i nettveggen og Ramsdale når ikke bort.

Ole Gunnar Solskjær spilte med nøyaktig samme mannskap som i seieren mot Brighton sist. Det til tross for at det fredag kveld begynte å versere rykter om at stjerneduoen Paul Pogba og Bruno Fernandes hadde skadet seg på trening.

Seieren var Solskjærs 16. strake kamp uten tap i alle turneringer.

- Det er lett å kanskje le litt av Ole Gunnars stadige paraleller til det som en gang var og tenke at det ikke er sånn lenger. Men United er vant til å stå for noe både på og av banen, og det de har stått for på banen ser vi igjen nå, sa Erik Thorstvedt i TV 2s studio etter kampen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!