Ting vi elsket med 90-tallet:

Minneverdige øyeblikk og galskap som gjør at vi digger fotballen fra 90-tallet

FourFourTwo ser nærmere på noen av spillerne, lagene, målene, kampene, utstyret, øyeblikkene og galskapen som gjorde fotballen på 90-tallet så fantastisk.

WE LOVE THE 90S: Roberto Baggios hestehale, Gianfranco Zola som Robin Hood og Jorge Campos fargerike drakt. Hva er det å ikke like? Foto: NTB Scanpix
WE LOVE THE 90S: Roberto Baggios hestehale, Gianfranco Zola som Robin Hood og Jorge Campos fargerike drakt. Hva er det å ikke like? Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(FourFourTwo): Det føles for mange som en evighet siden, og mange vil nok argumentere for at fotballen på mange måter var bedre på 90-tallet. Her er noen av tingene vi husker best fra det magiske tiåret.

Robbie Fowlers neseplasterPlasteret skulle tilsynelatende gjøre det enklere å puste gjennom nesa, men ble i stedet en rekvisitt til Robbie Fowlers «kokain-feiring», da han latet som han sniffet kritt på sidelinja etter å ha scoret mot Everton april 1999.

Små spillere i gedigne drakter70-tallet hadde drakter med v-hals, 80-tallet hadde korte shortser, mens 90-tallet hadde spillere som druknet i telt. Vi husker godt hvordan en spiller som Juninho ikke akkurat fylte ut Middlesbrough-drakta sin.

Drakter med knapperDet var veldig populært med drakter som hadde knapper eller lisser i halsen på 90-tallet. Det ser du sjeldent i dag - heldigvis.

KroatiaNasjonen som ble uavhengig i 1993 spilte til tider fantastisk fotball, med spillere som Davor Suker, Zvonimir Boban og Slaven Bilic i rekkene.

Nasjonen ble virkelig satt på fotballkartet under VM i 1998 med sin tredjeplass og blendet fotballpublikum verden over.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer