VARSLER MANGE AVHØR: Politiadvokat Morten Stene sier til Dagbladet at han forventer flere enn ti avhør etter etter siktelsen mot fotballtoppene i Stabæk og Vålerenga. 
Foto: Krister Sørbø / SCANPIX
VARSLER MANGE AVHØR: Politiadvokat Morten Stene sier til Dagbladet at han forventer flere enn ti avhør etter etter siktelsen mot fotballtoppene i Stabæk og Vålerenga. Foto: Krister Sørbø / SCANPIXVis mer

Minst 10 fotballtopper tas inn til avhør

Politiet med varsel til Rosenborg, VIF og Stabæk.

OSLO/NADDERUD (Dagbladet): Sportsdirektør i Vålerenga, Truls Haakonsen og sportslig leder i Stabæk, Inge André Olsen ble i går pågrepet og siktet for grov økonomisk utroskap i forbindelse med overgangen til Veigar Pall Gunnarsson.

Begge fotballtoppene ble tatt inn til avhør av politiet, og politiadvokat Morten Stene sier til Dagbladet at det ikke vil bli gjort nye avhør i saken i dag.

- Nå skal vi gjennomgå avhørene som ble gitt i går. Og vi kommer ikke til å ha flere personer på avhør i dag. Det vil først skje i løpet av de nærmeste dagene, men jeg kan selvfølgelig ikke gå ut med hvem og når, sier Stene til Dagbladet torsdag formiddag.

Tre involverte klubber Rosenborg fikk onsdag telefon fra politiet med beskjed om at sportslig leder Erik Hoftun og tidligere daglig leder Nils Skutle må vitne i overgangssaken. Politiet ønsker ikke å tallfeste hvor mange som blir tatt inn til avhør.

Men overfor Dagbladet sier politiadvokat Stene at det dreier seg om flere enn ti personer knyttet til Vålerenga, Stabæk og Rosenborg, de tre klubbene som forhandlet om Gunnarsson.

- Vi kommer til å avhøre flere personer knyttet til de tre involverte klubbene, sier Stene til Dagbladet.
 
- Hvor mange vil dere avhøre?

SIKTET: Sportslig leder i Stabæk, Inge André Olsen på vei ut fra politiavhør hos Asker og Bærum politidistrikt i går. Foto: Benjamin A. Ward
SIKTET: Sportslig leder i Stabæk, Inge André Olsen på vei ut fra politiavhør hos Asker og Bærum politidistrikt i går. Foto: Benjamin A. Ward Vis mer

- Det kommer i hvert fall ikke til å være færre enn ti personer, sier Stene.

I går ransaket politiet Olsen og Haakonsens adresser samt lokalene til klubbene. Der ble det beslaglagt datamaskiner og dokumenter.

Fortsetter i 2012 - Det er erfaringmessig tidkrevende å gjennomgå databeslag. Vi ønsker å være så hurtige og effektive som mulig, men avhørene og etterforskningen vil fortsette inn i neste år, sier Stene.

Truls Haakonsen sa følgende til Dagbladet etter avhørene i går.

- Jeg erkjenner ikke straffskyld, sa Haakonsen.

Inge Andrè Olsen ønsker ikke å kommentere saken, men forteller gjennom advokat Vegard Aaløkken i dagens Dagbladet at han ikke erkjenner straffskyld.

SIKTET: Truls Haakonsen, sportslig leder i VIF, kommer ut av politihuset i Sandvika etter avhør i går.
Foto: Christian Roth Christensen
SIKTET: Truls Haakonsen, sportslig leder i VIF, kommer ut av politihuset i Sandvika etter avhør i går. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

- Han mener at han ikke har gjort noe galt, og fastholder at det ikke er noen sammenheng mellom overgangen til Veigar Pall Gunnarsson og opsjonsavtalen på Herman Stengel, sier Aaløkken.

Risikerer seks år Dagbladet besøkte Stabæks kontorer på Nadderud i formiddag og fikk opplyst at Olsen var i ute i møter, i motsetning til Haakonsen har Stabæk-lederen ikke tatt permisjon mens saken pågår.

Paragrafen de to sportssjefene er siktet for har en strafferamme på seks års fengsel.

Politiadvokat Stene utelukker ikke at det blir flere pågripelser i saken.