Minst 120 døde i ny fotballtragedie

Ifølge en lokal radiostasjon i Ghana skal minst 120 mennesker ha omkommet i opptøyer etter en fotballkamp i hovedstaden Accra onsdag kveld, melder NTB.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Opptøyene skal ha startet etter at skuffede tilhengere av det tapende laget, Kumasi Ashanti Kotoko, i raseri begynte å gå løs på sitteplassene sine. Kumasi Ashanti Kotoko spilte kamp mot laget Hearts of Oak i Ghanas hovedstad Accra onsdag kveld.

For å roe opptøyene brukte politiet tåregass mot publikum. Det brøt ut panikk, og minst 120 mennesker skal ha omkommet i trengselen som oppstod.

Dødstallet stammer fra ulike sykehus i Accra. Den lokale radiostasjonen meldte videre at politiet etter tragedien låste utgangene på fotballstadion for å få oversikt over døde og skadde.

Et av rommene på stadion skal også ha blitt brukt som provisorisk likhus, ifølge journalister som kom til stedet.

Fjerde tragedien Fotballtragedien i Ghana onsdag kveld er den fjerde tribunetragedien i Afrika på mindre enn én måned, melder NTB.

11. april døde 43 mennesker i trengselen som oppstod da altfor mange mennesker ville inn på en toppkamp i Sør-Afrika. 29. april mistet minst 10 mennesker livet da det oppsto trengsel under en kamp i republikken Kongo.

Senest sist helg mistet én person livet og 39 andre ble skadd under opptøyer rundt en forballkamp i Elfenbeinskysten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer