Minst 60 skadd på Brasil-trening

Fansen stormet stadion.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Brasilianerne er mildt sagt opptatt av fotball. Så da landslaget kom til Belem i Nord-Brasil stilte lokalbefolkningen opp mannsterke for å se dem trene.

45 000 fans presset seg inn på Mangueirao-stadion for å kikke på sine helter i går kveld norsk tid. De donerte omlag en kilo med hermetikk eller tørket mat som inngangspenger.

Tribunene var stappfulle to timer før treningen startet, og 5000 fans ble stående igjen utenfor.

Det aksepterte ikke Brasil-fansen, og dermed stormet de portene på arenaen. Supporterne klatret over eller brøt opp tre innganger, og presset seg inn på de allerede overfylte tribunene.

Minst 60 mennesker ble skadet i kaoset, bekrefter brasilianske myndigheter. De fleste fikk legebehandling på stedet. Men fem barn og tenåringer er alvorlig skadd. Ingen skal ha omkommet i tumultene.

Det er ikke kjent om politiet arresterte fans som stormet landslagstreningen.

Brasil er allerede klare for VM i Tyskland neste sommer, men spiller en siste kvalikkamp mot Venezuela natt til i morgen.

NEKTET Å STÅ UTE: Slik så det ut da fansen presset seg inn i Belem, 300 mil nord for Sao Paulo, for å se sine helter. Foto: Scanpix/Reuters
NEKTET Å STÅ UTE: Slik så det ut da fansen presset seg inn i Belem, 300 mil nord for Sao Paulo, for å se sine helter. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer
LEDIG PLASS? Brasil-fansen ser kanskje bedre jo høyere de sitter.
OPPRØRSPOLITI: Politiet måtte roe ned gemyttene inne på arenaen, men minst 60 personer ble skadd i kaoset.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer