Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Minst et par episoder gjør at Molde bare kan glemme Solskjær

- Veldig mye tyder på at Solskjær ikke ønsker seg tilbake, skriver Morten P.

IKKE TILBAKE: Dagbladets kommentator, Morten Pedersen, mener Molde kan se langt etter å få Ole Gunnar Solskjær tilbake i sjefsstolen. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
IKKE TILBAKE: Dagbladets kommentator, Morten Pedersen, mener Molde kan se langt etter å få Ole Gunnar Solskjær tilbake i sjefsstolen. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OLE GUNNAR SOLSKJÆR er selvfølgelig i diskusjonen nå som Molde Fotballklubb har bekreftet ryktet om Tor Ole Skulleruds avskjed ved sesongslutt, det skulle bare mangle. Men jeg tror det stopper der.

For slik jeg oppfatter det er det veldig mye som tyder på at Ole Gunnar Solskjær ikke ønsker seg tilbake til Molde og MFK.

Av hittil ukjente årsaker.

ALT VAR NEMLIG ikke like rosenrødt på Aker Stadion, selv om Ole Gunnar Solskjær strukturerte og profesjonaliserte klubben, tok hjem MFKs første seriemesterskap på 100 år (2011), forsvarte tittelen året etter (2012) og fulgte opp de to historiske sesongene med cuptriumf og 4-2-seier over erkerivalen Rosenborg i sesong tre (2013).

ETTER DET JEG erfarer, var det minst et par episoder mellom treneren og klubben som gjør det nærmest utenkelig at den tidligere suksesstreneren vender tilbake. Og fra Ole Gunnar Solskjærs ståsted er det først og fremst Molde Fotballklubbs håndtering av muligheten til å ta over Aston Villa våren 2012 - den som endte med middag og fredspipe hjemme hos Kjell Inge Røkke på Konglungen i Asker, og etterspillet rundt ansettelsen i Cardiff (2. januar 2014) - som står der som en kile mellom de to partene.

At Molde-lederne lanserte nyttårsgaven på 125 millioner kroner fra Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten bare noen timer etter at han selv var klar for Cardiff - pluss at fakta i pakka fra eierne ikke skal samsvare med det som ble presentert fra klubbens ledelse - skal også ha provosert Ole Gunnar Solskjær kraftig.

DA TOR OLE SKULLERUD for et par uker siden bestemte seg for å takke nei til muligheten (opsjonen) om et tredje år i Molde, gjorde han det med et ønske om hemmeligholdelse til et godt stykke utpå høsten. At nyheten sprakk skyldes en lekkasje internt i klubben.

Og fordi en trener på oppsigelse aldri er noen optimal situasjon, spesielt ikke i en klubb som står på terskelen til årets største utfordring og mål, kvalifiseringsspillet for Europa, var ikke Skullerud spesielt happy med det.

Han ville at fokuset skulle være på jobben, laget og resultatene.

Og ikke på en trener som har opptrådt 100 prosent korrekt i forhold til den avtalen som ble inngått for halvannet år siden.

AT MOLDE OG Tor Ole Skullerud nå gjør gode miner til slett spill handler ikke om at alt er rosenrødt på Aker Stadion denne gangen heller. Det er bare sånn det er i denne bransjen. Uenigheter og misnøye er interne temaer - utad er det enighet, ros og lykkønskninger. Men jeg tror Molde er i en større knipe enn Tor Ole Skullerud hva 2016 angår.

Skullerud - på grunn av resultater, troverdighet, orden og faglig dyktighet og kompetanse - har nemlig ingen framtidsproblemer. Han vil sannsynligvis havne i Stabæk, Strømsgodset eller Sverige.

STABÆK OG STRØMSGODSET sier seg selv, gitt trenersituasjonen i de to klubbene (Bradley på vei vekk fra Nadderud-Ingebretsen foreløpig som vikar ut sesongen). Sverige-teorien handler blant andre muligheter om Malmö FF etter Åge Hareide. For svenskene har ikke bare sesong som oss (vår/høst), det er flere fugler som synger at dette er suksesstrener Hareides siste sesong i Malmö.

Og skulle du ikke vite det-Malmö FF er en storklubb i skandinavisk sammenheng.

MOLDE HAR OGSÅ andre ting å stri med før Europa-kvalifiseringen begynner om et par uker. Ørjan Nyland ble klar for den nyopprykkede Bundesligaklubben Ingolstadt i går. Jeg får også bekreftet at Martin Linnes har også beilere fra samme land.

Mens ytterligere etterrettelige fakta er at Kjetil Rekdal og Vålerengas ledelse har vært i møter med klubbeier Tor Olav Trøim i London.

Det handler ikke bare om kortsiktige og langsiktige investeringer (spillere). Skal spillere inn må spillere ut. Og Rekdal har en liste på både inn og ut.

Inn-lista kommer i hovedsak fra talentspeider John Vik.

Ut-lista er formidlet de som flytter spillere.

FREDSPIPE: Aston Villa ønsket Solskjær - noe som gjorde Kjell Inge Røkke forbanna. Her fra pressekonferansen med Bjørn Rune Gjelsten. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FREDSPIPE: Aston Villa ønsket Solskjær - noe som gjorde Kjell Inge Røkke forbanna. Her fra pressekonferansen med Bjørn Rune Gjelsten. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!