Minst i kjeften

BERGEN (Dagbladet): Raymond Kvisvik (26) blir liten i kjeften når han spiser gulrøtter sammen med varmblodshesten Fakir Strømline. Brann-spilleren er medeier i sju travhester. Dagbladet.no dekker tippeligarunden direkte fra kl. 18.

Branns toppscorer med ett mål, Raymond Kvisvik, sier det er viktig å være engasjert i noe annet enn bare fotball.

På fritida følger han undervisninga i datalære sammen med flere av spillerne, men han tar også ofte turen ut til Bergen Travpark der han har noen av hestene sine i stallen til travtrener Ove Wassberg.

- Sosial sak

På slutten av fjorårets sesong fikk han hjelp av sin gode venn Atle Hamre til å kjøpe varmblodshesten Evita Frontline fra Sverige.

- Den har deltatt i seks løp i år og har løpt inn til tre førsteplasser, en annenplass, en tredjeplass og en femteplass. Kamerat Dennis Dahl, som spiller fotball i Rygge, og jeg betalte 80 000 kroner for den fire år gamle hesten. Foreløpig har det gått over all forventning. Evita Frontline har allerede løpt inn 97 000 kroner, men jeg har ikke investert i hester for pengenes skyld. Det er mer en sosial sak. Jeg liker miljøet og har fått mange venner her, sier Kvisvik.

Han har vært stor i kjeften og gitt et løfte om at han en dag selv skal sette seg i sulkyen for å kjøre løp med en av hestene sine. Det har Per-Ove Ludvigsen, Geirmund Brendesæter og Roy Wassberg allerede gjort.

- Jeg kan ikke være dårligere enn dem.

«Super-Ray» eier selv 75 prosent av Evita Frontline og mindre andeler i de seks andre travhestene.

I stallen på Bergen Travpark gir han også gulrøtter til Winning Tornado, som han eier sammen med bror Tommy og far Ingebjørn Kvisvik.

Sunn mat

- Vi holder oss til råkost, hestene og jeg. Jeg har forberedt denne sesongen bedre enn noen gang tidligere. Det har blitt sunnere mat og mer trening. Jeg er blitt fem-seks kilo lettere enn på samme tid i fjor. Nå kan jeg heller ikke skylde på skader under vintertreninga.

Grunnlaget for å gjøre en god sesong er bra, men jeg kan ikke garantere at jeg gjør det bedre i år enn tidligere av den grunn, sier han.

Raymond Kvisvik kom til Brann sommeren 1998. Da hadde han med seg tre mål fra vårsesongen i Moss og scoret ytterligere ni mål for sin nye arbeidsgiver.

- Jeg ble toppscorer i Brann den første sesongen sammen med Kjetil Løvvik som også scoret 12 mål. Som flankespiller er min hovedoppgave å servere baller til spissene, men det hender jeg får sjansen selv. Jeg gir ingen løfter om flere mål med hodet, men det var veldig gøy å lykkes med det i første kampen mot Moss.

Tapet mot Tromsø sist helg har vært tungt å svelge for de håpefulle Brann-spillerne.

- Vi dumma oss ut. Alle lag gjør det fra tid til annen. Det er i utgangspunktet ingen skam å tape i Tromsø, men det var måten vi gjorde det på som setter oss i et dårlig lys. Vi gjorde ikke det vi var enige om på forhånd og tapte mot 10 mann, sier Kvisvik.

RÅKOST: - Vi holder oss til råkost, hestene og jeg, sier Raymond Kvisvik.