Minst penger - minst press

BISLETT (Dagbladet): Med et budsjett på en knapp tredjedel av opprykksrival Tromsø, festet Aalesund igjen grepet på tetplasen i førstedivisjon med gårsdagens poeng. I årets førstedivisjon kan man ikke kjøpe seg til opprykk.

Aalesundtrener Ivar Morten Normark tror nemlig Tromsø har et større press på seg enn det han sjøl og hans gutter har i kampen om å komme til Tippeligaen.

- Ja, jeg skjønner ikke at han sover godt, han Trond Johansen (TIL-trener, red anm.) med 32- 33 millioner i senga. Jeg har det utmerket bra med mine ti når jeg legger meg, smiler Normark.

Tomflasker

- Tradisjonelt sett kan man sette opp tabellen etter hvor stort budsjett klubbene har. Det tror jeg ikke man kan i årets 1. divisjon.

For i går var representanter fra alle toppklubbene i 1. divisjon representert på Bislett for å overvære kampen. Tromsøs spillerutvikler/trener, Bård Flovik, hadde tatt turen for å spionere på Skeid og Aalesund. Sandefjord-trener Tom Nordlie var også på plass.

- Jeg maste meg til å få kjøre inn i bilen for å se på. Bård Flovik kom hit med fly. Skulle jeg flydd til Tromsø for å se dem, så måtte jeg ha pantet tomflasker i 14 dager først, flirer Nordlie.

Og påpeker en viss likhet mellom Sandefjord og Aalesund.

- Vi har begrensede ressursser, og filosofien til Ivar Morten Normark og meg er ikke så ulik.

Normark er enig.

- Vår verden går videre uten opprykk. Vi fortsetter neste trinn i påbygginga uansett. Rykker vi opp, blir det ingen revolusjon, sier han.

Entusiastisk

I går irriterte han seg likevel over én ting: Det røde kortet som Paulo dos Santos fikk. Afrikaneren havnet i håndgemeng med Skeids Chris Twiddy, og den kreative kantspilleren mister viktige kamper i innspurten

- Helt på trynet. Det der er en type atferd vi i Aalesund ikke vil bli identifisert med. Jeg skal ta meg en prat med Paulo, sier Normark.

I KOK: Aalesund-spiller Paulo dos Santos fikk rødt kort, og må stå over minst to av de fire siste kampene i opprykksstriden.