Minst to spillere forlater Stabæk

Som følge av krisa.

FORSVINNER DAIGO: Etter det Dagbladet kjenner til er Daigo Kobayashi en av spillerne som kan forsvinne fra Stabæk. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
FORSVINNER DAIGO: Etter det Dagbladet kjenner til er Daigo Kobayashi en av spillerne som kan forsvinne fra Stabæk. Foto: THOMAS RASMUS SKAUGVis mer

|||MYHRER STADION (Dagbladet): Edsvold Turn - Stabæk 1-2. Jørgen Skjelvik (17) ble den store helten da Stabæk slo ut Eidsvold Turn av cupen i går kveld.

2-1-perla gjør at Ullevaal-drømmen fortsatt lever for bæringene, og mens gamlegutta så ut til å ha tankene mer på dagens store spillermøte om lønnskutt, innrømmer Skjelvik og kompis Mix Diskerud at de ikke har latt seg affisere av den økonomiske turbulensen på Fornebu.

- Vi har ikke latt oss påvirke av dette på samme måten som de andre. Vi bor hjemme på gutterommet og har ikke de samme forpliktelsene som de andre, vi gjør dette fordi det er gøy.

To forsvinner
Gøy er det dog ikke på Telenor Arena for tiden. Stabæk leter desperat etter mulige besparelser, og Dagbladet vet at man nå har kommet et skritt nærmere en løsning:

To spillere - minst - kommer til å forsvinne fra Telenor Arena i løpet av svært kort tid, og dermed er man langt nærmere de kuttmålene ledelsen har satt for spillergruppa. Den ene spilleren skal være Fredrik Risp, den andre spilleren er en av spillerne med kort kontraktstid igjen - med Daigo Kobayashi, Fredrik Berglund og Christian Keller som de mest profilerte.

Kostnadskuttet redder mye av årets budsjettall for spillergruppa, men fortsatt gjenstår det mye før man kan vise frem tall som gjør klubben interessant for nye investorer. Den store utfordringen ligger ført og fremst kostnadstallene for 2010-sesongen.

Avviser individuelle kutt
Etter hva Dagbladet forstår innebærer det nye forslaget et langt mindre kutt i grunnlønna enn de opprinnelige 15 prosentene, men utfordringen ligger i hva og hvordan det skal kuttes.

Helt klart er det at kuttene må være kollektive.

- Det er ikke aktuelt med individuelle avtaler, det må bli en felles løsning, sier Morten Skjønsberg.

- I tillegg er det ikke riktig at det har vært individuelle samtaler om kutt i lønnsnivået, sier Stabæk-kapteinen.

Etter hva Dagbladet forstår har det i stedet vært drøftelser rundt og med de spillerne som kunne være interesserte i å forlate Bærums-laget. Med fjorårets seriemesterskap, profiler og landslagsspillere i stallen er det svært mange som er høyst attraktive for andre klubber.

- Jeg trives, og synes det er viktig at alle hjelper til — hvis ikke har vi ingen klubb å spille for, sier Fredrik Berglund.

BEKYMRINGSLØS: Jørgen Skjelvik synes bare det er gøy å spille på Stabæk. Særlig når han scorer. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
BEKYMRINGSLØS: Jørgen Skjelvik synes bare det er gøy å spille på Stabæk. Særlig når han scorer. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer