Minstemann størst

Først spratt han ut av utvisningsboksen og laget 4- 2. Med enda et mål og målgivende pasning, senket Steffen Thoresen (19) Vålerenga nærmest på egen hånd.

Faren Petter er en legende i norsk ishockey. Bror Patrick spiller sammen med Espen «Shampo» Knutsen i Djurgården. Slikt kan det fort bli forventningspress av.

-  Jeg har alltid vært minst, og vant til at folk har store forventninger til meg, sier Steffen Thoresen til Dagbladet.

Treningsprodukt

Petter Thoresen trekker fram treningsviljen som sønnens største talent.

-  Han har trent mer enn de fleste hele livet. Slikt blir det resultater av. Den som jobber hardt, får belønning for strevet, sier Thoresen, tidligere trener for både Vålerenga og Storhamar.

Og Steffen står fram som kroneksempelet på det landslagstrener Roy Johansen snakker om: Spillerne må trene mer, helst dobbelt så mye. Og klubbene må satse mer penger på å utvikle egne talenter framfor å lønne utlendinger.

-  Dritdårlig skudd

Steffen har riktignok brukt de siste åra på ishockeygymnas i Sverige.

-  Det har jeg lært veldig mye. Det er en litt annen ishockeykultur i Sverige, og nivået er høyere. Men å spille i UPC-ligaen passer meg veldig bra nå, sier Thoresen.

-  Steffen kan bli veldig god, sier lagkamerat Ole-Eskild Dahlstrøm.

-  Han har en bra «dukk opp»-tendens, som gjør ham farlig foran mål. Men han må bli bedre med puck, det skal han få tid til å utvikle i Storhamar. Og dessuten har han et dritdårlig skudd, det har jeg fortalt ham sjøl!

I går brukte han «dukk opp»-egenskapen til det fulle.

Ingen fulgte med på unggutten da han kom rett ut fra utvisningsboksen, snappet en klarering og scoret alene med keeper. Han laget også 5- 3, mest takket være Bjørge Josefsen, som slapp distanseskuddet mellom beina. I tillegg fikk han en målgivende pasning.

-  Veldig moro å få en sånn start på sesongen. Dessuten er det ekstra artig å slå Vålerenga, sier Steffen Thoresen.

Myrvold skuffet

Anders Myrvold imponerte i sitt norske comeback, men kunne ikke redde Vålerenga.

-  Det pirret litt i magen, og det var mange kjente på tribunen. Men spillemessig er jeg skuffet. Det er mye å rette på, sier Anders Myrvold.

-  Altfor mange personlige feil. Dessuten må vi skjerpe oss i overtall, sier Myrvold, som ble imponert over Steffen Thoresen.

-  En kvikk og frisk spiller, og det er bra han får mye istid. Jobber han hardt, kan han kanskje havne i Sverige om noen år. Hvem vet, kanskje også i NHL.

SOM FAR OG BROR: Med kvikt og aggressivt spill, viste Storhamars Steffen Thoresen seg fram med tre poeng mot Vålerenga.