Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Minus 22 mill. i RBK

Ifølge revisjonsberetningen hadde Rosenborg Ballklub i fjor nesten 22 millioner kroner i underskudd, skriver Adresseavisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ledelsen i RBK mener at det blir feil å fokusere på dette tallet, men skriver i styreberetningen at klubben ønsker å skjerpe innsatsen mot lønnsomhet.

- I årene fremover vil styret sette fokus på driften av klubben slik at denne blir mest mulig effektiv. Som alle andre norske klubber vil også RBK møte tøffe økonomiske utfordringer, heter det i beretningen.

Etter et overskudd på 47 millioner kroner i 2000 viser regnskapet at klubbens egenkapital i løpet av 2001 er redusert med 21,8 millioner kroner. RBK-ledelsen mener like fullt at virksomheten egentlig gikk med overskudd.

Stikkord er Rosenborgs spillerfond. Fondet er en del av klubbens frie egenkapital, og brukes til å regulere overskudd og underskudd på spillertransaksjoner. Beløpet tilsvarer gevinsten ved spillersalg fratrukket ordinære avskrivninger og ekstraordinære nedskrivninger av stallen.

I 2000, hvor klubben tjente stort på å selge John Carew til Valencia, ble fondet tilført 30 millioner kroner. I fjor tørket overgangsmarkedet inn, og blottet for salgsgevinster blir fondet i årsregnskapet tvert imot redusert med 38,3 millioner kroner.

I og med at endringen i spillerfondet (38,3) millioner er større enn det ordinære resultatet (-21,8 millioner), blir årets reelle resultat vel 16,4 millioner kroner i pluss, argumenterer RBK-ledelsen.

- Møt opp på årsmøtet torsdag. Før det har jeg ikke anledning til å uttale meg, sier statsautorisert revisor Harald J. Lydersen i Deloitte & Touche, som har revidert Rosenborgs 2001-regnskap, til Adresseavisen.

(NTB)

Hele Norges coronakart