Minus 5 kilo

I sine fem år i Lyn har Ole Bjørn Sundgot (32) aldri vært slankere eller bedre trent enn foran årets sesong. Færre kilo skal gi flere mål.

SANDVIKA (Dagbladet): I går viste spissen sitt instinkt for scoringer med å jobbe inn 1-0 i treningskampen mot Hønefoss tidlig i andre omgang.

På et reservepreget Lyn uten Tommy Berntsen, Thomas Lagerløf, Jonny Hanssen, Peter Markstedt og Jan-Derek Sørensen var Sundgot en av maks tre-fire spillere som trolig er aktuelle til startoppstillingen i sesonåpningen 2. påskedag.

Avslapning

Takket være en ok andreomgang hadde Oslo-laget små problemer med å hamle opp med et av 1. divisjons tre-fire beste lag.

- Dette var ingen topp kamp av oss, men vi har løpt mye denne uka, og jeg merker at jeg er litt sliten. Nå skal det bli deilig med et par dagers avslapning, sier Ole Bjørn Sundgot til Dagbladet.

Hurtigere

Han framstår i en langt mer veltrent utgave enn tidligere sesonger i Lyn. Siden sist sesong har han gått ned fem kilo - fra 89 til 84. Og planen er å løpe vekk minst en kilo til før alvoret starter.

- Jeg har jobbet bevisst med å få vekta på rett plass. Jeg følger et kostholdsprogram som har vært effektivt, og i Lyn-drakt har jeg aldri veid mindre. Nå føler jeg meg piggere, hurtigere og har større bevegelse. Forhåpentligvis vil det gjøre meg enda farligere i feltet, sier Ole Bjørn Sundgot.

15 mål

Han har scoret åtte mål i Tippeligaen begge de to siste åra. I år håper han at «nye Sundgot» skal bli en av de mestscorende i Norge.

- Jeg håper jeg kan løfte åtte mål til iallfall rundt 15. Det er målscorer jeg er, og nå kommer jeg enklere til sjansene, sier han.

BUKSESELE? Lyns regjerende toppscorer, Ole Bjørn Sundgot, har bedret fysikken for å ta opp kampen med Peter Markstedt og andre spissalternativer i Lyn.