SPILLER KVALIKFINALE: Alexander Lind (t.v.) var med på å sikre Jerv retten til å spille om tippeligaplass da sørlendingene vant borte mot Kristiansund.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SPILLER KVALIKFINALE: Alexander Lind (t.v.) var med på å sikre Jerv retten til å spille om tippeligaplass da sørlendingene vant borte mot Kristiansund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Minusgrader skaper hodebry før Jerv - Start

Sensasjonslaget har ikke undervarme.

Det er meldt ned mot tre minusgrader i Grimstad når Jerv tar imot Start til «Slaget om Sørlandet» lørdag. Levermyr stadion har verken undervarme eller en plan B.

For kun to år siden rykket Jerv opp fra 3. divisjon. Levermyr har en kapasitet på 1750 tilskuere, og anlegget har klare mangler med tanke på toppfotball.

Gressmatta er av det skjøre slaget, og kan bli en utfordring om minusgradene tar tak på lørdag. Torsdag ble det også meldt at vinterens første snøfall kom til sørlandsbyen.

- Vi vet ikke helt hvordan gresset vil reagere på kuldegrader, men vi kan ikke gjøre noe med det. Jeg tror nok at NFF (Norges Fotballforbund) vil at det skal spilles uansett. Det er vel bare dommeren som kan utsette kampen om det er for farlig for spillerne, sier baneansvarlig Rolf Torsvik

- Det skal bli sol, så jeg tror ikke det blir så kaldt som det er meldt, fortsetter han.

Kampen starter 12.00 på lørdag. Returoppgjøret i Kristiansand venter fire dager senere. Med opprykk får banesjefen ytterligere utfordringer.

- Den tid, den sorg. Vi finner nok en løsning på det. Kommunen har ikke så mye penger, men det er nok ikke noe alternativ å leie Sør Arena, sier Torsvik.

Med opprykk kommer blant annet krav om undervarme og flomlys. Levermyr stadion har ingen av disse per dags dato.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram