Minutter etter at han ble valgt, rykket han inn og beslagla alle PC-ene

Den nye sykkelpresidenten.

TAR AFFÆRE: Brian Cookson har tidligere uttalt at han vil jobbe for å gjenskape tilliten til UCI. Det vil han gjøre ved blant annet å avdekke forbundets fortid. Foto: SCANPIX/AP /Christophe Ena
TAR AFFÆRE: Brian Cookson har tidligere uttalt at han vil jobbe for å gjenskape tilliten til UCI. Det vil han gjøre ved blant annet å avdekke forbundets fortid. Foto: SCANPIX/AP /Christophe EnaVis mer

Minutter etter at Brian Cookson ble valgt som UCI-president, rykket et sikkerhetsfirma bestilt av ham inn i Det internasjonale sykkelforbundets hovedkvarter i Sveits.

Financial Times skriver ifølge Cyclingnews at datamaskiner, backup-filer og annet IT-utstyr ble beslaglagt så straks presidentvalget ble klart 27. september.

Cookson har tidligere uttalt at han vil jobbe for å gjenskape tilliten til UCI. Det vil han gjøre ved blant annet å avdekke forbundets fortid.

- De måtte sikre PC-ene. De tok alle backup-filene og utstyret. Det var for å sikre at ingenting av det som ikke kunne ødelegges ble ødelagt, sier Cookson til Financial Times.

- Nødvendig Han hadde leid inn sikkerhetsfirmaet Kroll, som spesialiserer seg på etterforskning av svindel, korrupsjon og økonomisk kriminalitet. Cookson håper ikke at noe viktig bevismateriale ble sikret.

- Jeg liker ikke tanken på at det kan være noe alvorlig der, men vi måtte ta våre forholdsregler, legger han til.

Tar grep Ifølge Cyclingnews er en del beviser tidligere avlevert USAs antidopingbyrå (USADA), som skal undersøke om det er hold i anklagene om korrupsjon mot de siste to UCI-presidentene Pat McQuaid og Hein Verbruggen.

Den nye presidenten har allerede skiftet ut en del nøkkelpersoner fra «gamle» UCI. Cookson har utpekt tre nye visepresidenter, samtidig som en generalsekretær og en juridisk sjef er fjernet.

(NTB)