AS Roma - Bodø/Glimt

Minutter fra nytt sjokk

6-1 i det første oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Roma sendte sjokkbølger ned til Italia. I kveld fikk italienerne se sjokket med sine egne øyne da Glimt var svært nære ved å nok en gang slå hovedstadsklubben.

SE HØYDEPUNKTENE: Bodø/Glimt tok ett poeng borte mot Roma. Video: Viaplay.

Publisert
Sist oppdatert
  • AS Roma - Bodø/Glimt 2-2 (0-1)

ROMA/OSLO (Dagbladet): 21. oktober var det eventyret i Bodø - 4. november var det svært nære et nytt eventyr.

Kjetil Knutsen og hans menn spilte en imponerende kamp, og var svært nære med å ta med seg alle poengene. Men ti minutter før slutt kom kalddusjen, som gjorde at det endte med poengdeling på Stadio Olimpico.

- Akkurat nå føler jeg det er to tapte poeng. Det er litt kjipt. Det hadde vært fantastisk å stå her med tre poeng, sier målscorer Ola Solbakken til V4 etter kampen.

Bodø/Glimt trener Kjetil Knutsen er enig:

- Jeg er litt skuffet over at vi mister to poeng i dag, men vi henger i stroppene det siste kvarteret i dag. Jeg gjør en feil med at vi gjør byttene for seint. Det blir for store avstander i lenge og bredde, sier Kjetil Knutsen til Viasat.

Respektløse nordlendinger

Pellegrino var nære ved å gjøre det helt store etter bare tre minutter da han satt ut på et dribleraid, men pasningen til Botheim var litt for upresis. Respektløs åpning av Kjetil Knutsens menn.

Roma spiste seg mer og mer inn i kampen, og etter 25. minutter var Glimt heldige at de ikke lå under.

Først fikk El Shaarawy fyrt av et skudd fra 10 meter, men en mesterlig blokk av Brede Moe gjorde at det fortsatt sto 0-0. På den påfølgende corneren fikk El Shaarawy en ny sjanse da han sto stå helt alene på bakre stolpe, men nok en gang hadde ikke kantspilleren finstilt skuddfoten.

For to dager siden tok Ståle Solbakken ut landslagstroppen til kampene mot Latvia og Nederland. I den fant han plass til Ola Solbakken, og rett før pause viste han akkurat hvorfor han skal spille med flagget på brystet.

Elias Hagen fant den nybakte landslagsspilleren på tjue meter, og PANG! Rett i krysset, og plutselig ledet Glimt i Roma. Har du sett.

Ned på jorda

«Dette er Aspmyra», ropte de 1500 bodøværingene på selveste Stadio Olimpico i pausen, men de ble like etter satt ned på jorda.

El Shaarawy var farlig frampå i den første omgangen, og etter sidebytte så det ut til at han hadde bestemt seg.

Driblefanten kom med ballen fra sin venstrekant, så opp før han prøvde slegga for tredje gang denne kvelden. I en nydelig bue gikk ballen i mål og det sto 1-1.

«When in Rome …»

Ikke glem hva som skjedde på Aspmyra. Roma scoret, og like etter dukket Erik Botheim opp og satt ballen i nettet.

Og historien gjentok seg.

Et nydelig innlegg fra Sampsted traff pannebrasken til Botheim, som nok en gang scoret mot Roma. Den hadde bestekompisen i Dortmund vært stolt av.

Roma fikk noen kjempesjanser i den andre halvdelen av omgangen, og traff tverrliggeren ved en anledning, og ti minutter før slutt kom utlikningen ved Ibanez.

Etter 90. minutter sto det 2-2, og et heroisk Glimt-lag kan reise hjem fra Roma med ett poeng, og topper fremdeles gruppa i Conference League.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer