Nathan Aké

Minutter seinere rammet tragedien

Manchester City-forsvarer Nathan Aké (26) fikk en tragisk beskjed like etter han hadde scoret sitt første Champions League-mål.

TRIST: Nathan Aké mottok tragiske nyheter etter å ha scoret sitt første Champions League-mål. Foto: Dave Blunsden/Shutterstock
TRIST: Nathan Aké mottok tragiske nyheter etter å ha scoret sitt første Champions League-mål. Foto: Dave Blunsden/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

26-åringen åpnet målshowet etter 16. minutter i Citys 6-3 seier mot RB Leipzig på Etihad Stadium.

Torsdag avslørte nederlenderen at faren hadde gått bort bare noen minutter etter sin første nettkjenning i Champions League.

- Han døde fredfullt med mamma og min bror ved sin side bare noen minutter etter jeg scoret, skriver han.

- Ikke mulig å behandle

Han forteller at faren Moise hadde vært alvorlig syk i flere måneder. Det er ukjent hvilken sykdom han var rammet av.

- Faren min har vært veldig syk og det var ikke mulig å behandle mer. Jeg er heldig som fikk mye støtte fra min forlovede, familie og venner.

Det er for øyeblikket ukjent hvor gammel faren ble. Aké skriver videre at de siste ukene har vært de vanskeligste i hans liv.

Forsvarsspilleren dedikerer scoringen til faren.

- Kanskje var det meningen. Han var alltid stolt og glad over å se meg spille. Jeg vet at du alltid er med meg. Du kommer alltid til å være i mitt hjerte. Denne var for deg pappa, skriver Aké.

Sky Sports skriver at det antas at farens sykdom var årsaken til at Aké trakk seg fra den nederlandske landslagstroppen før oppgjøret mot Tyrkia.

Han hadde vært ubrukt innbytter i kampene mot Norge og Montenegro før han forlot troppen grunnet private omstendigheter.

- Ville vært stolt

Nederlenderen får mange støttende meldinger på sosiale medier.

- Trist å høre disse tragiske nyhetene, Nath. Vi sender våre aller beste tanker på vegne av alle, skriver gamleklubben Bournemouth.

Flere av hans nåværende og tidligere lagkamerater har kommentert innlegget.

- Han ville vært så stolt bror, skriver Jack Grealish.

- Vær sterk bror, følger Riyad Mahrez opp med.

26-åringen startet sin karriere i Chelsea og har gjort 16 opptredener for Manchester City etter overgangen på 40 millioner pund fra Bournemouth.

Aké har også 22 landskamper for Nederland siden han debuterte i 2017.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer