Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mira Verås Larsen blir norsk flaggbærer

Leder den norske OL-troppen inn under åpningsseremonien.

NORSK FLAGGBÆRER: Mira Verås Larsen blir norsk flaggbærer under morgendagens åpningsseremoni i London. 25-åringen er OL-debutant, mens ektemannen Eirik kan vise til én gull, én sølv og én bronse fra tidligere OL. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
NORSK FLAGGBÆRER: Mira Verås Larsen blir norsk flaggbærer under morgendagens åpningsseremoni i London. 25-åringen er OL-debutant, mens ektemannen Eirik kan vise til én gull, én sølv og én bronse fra tidligere OL. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

Padleren Mira Verås Larsen, kona til Eirik Verås Larsen, blir norsk flaggbærer ved åpningsseremonien i London fredag kveld, melder VG Nett.

Hun blir den sjette norske kvinnen som bærer flagget inn på arenaen under en åpningsseremoni i sommer-OL. Den forrige var vektløfteren Ruth Kasirye fra Tønsberg. Hun var flaggbærer i Beijing for fire år siden.

Det har lenge vært spekulert i hvem som skulle få den ærefulle oppgaven, og fredag tok altså Olympiatoppen den endelige avgjørelsen.

Et problem for Olympiatoppen har det vært at svært mange av de norske utøverne som er på plass i London allerede skal i aksjon allerede på første konkurransedag lørdag, og det gjør at de ikke har vært aktuelle deltakere på åpningsseremonien, som varer i mange timer.

Ved siden av Mira Verås Larsen og Ruth Kasirye har følgende kvinner vært norsk flaggbærer i sommer-OL: Linda Andersen (1996), Jorunn Horgen (1992), Grete Waitz (1988) og Berit Berthelsen (1968).

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media