Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Erling Braut Haaland

Misbrukt av Dortmund

Erling Braut Haaland beveget seg i dører Borussia Dortmund ikke valgte å åpne. Derfor vinner Bayern München dette seriegullet også.

UT MED SKADE: Erling Braut Haaland tok seg til låret, var tydelig plaget og forlot Signal Idun Arena etter drøye 71 minutter. Foto: REUTERS/NTB Scanpix
UT MED SKADE: Erling Braut Haaland tok seg til låret, var tydelig plaget og forlot Signal Idun Arena etter drøye 71 minutter. Foto: REUTERS/NTB Scanpix Vis mer
  • Borussia Dortmund – Bayern München 0–1 (0–1)

ERLING BRAUT HAALAND har scoret mot Liverpool, Napoli og Paris Saint-Germain. Da var han i flytsonen, det gikk av seg selv. Da alt handlet om Borussia Dortmunds mulighet til å nærme seg det tyske seriegullet, var flyten borte.

Før COVID-19 ødela sesongen hadde han scoret på en av de to mulighetene han fikk mot Bayern München.

Denne kvelden tok han seg til låret, var tydelig plaget og forlot Signal Idun Arena etter drøye 71 minutter.

SÅNN SETT KAN denne ekstremt hypede ekko-matchen om bundesligagullet arkiveres som en liten nedtur. Erling Braut Haaland fikk de to sjansene han i snitt pleier å få. Den første hadde scoring skrevet over hele seg, men forsvant til ingenting på grunn av et dårlig balltreff.

Den andre, som hadde retning til 1-1, endte som corner via armen til Bayern-stopper Jérôme Boateng.

Det burde blitt straffespark, VAR burde grepet inn om den videoassisterte dømminga skal opprettholde troverdigheten, men i det store bildet er det likevel ei pølse i slaktetida.

Bayern München skulle nemlig hatt straffespark de og.

SIST LØRDAG HADDE Erling Braut Haaland en ganske middels dag borte mot Wolfsburg. Denne tirsdagskvelden var han ærlig, villig og på hugget så lenge det høyrebenet tålte belastningene. Nei, han scoret ikke mål, men veldig mye av det andre han gjorde, spesielt den første halvtimen, hadde fortjent bedre.

Problemet var at Dortmund ikke var gode nok.

BORUSSIA DORTMUND ER et fotballag som liker å spille seg ut bakfra, uavhengig av motstanderens aggressivitet og presshøyde. Med nok folk rundt og bak ballen på egen halvdel våger Borussia Dortmund veldig mye. Men når den åpnende crossballen kommer for sjelden, og den direkte bakromspasningen nesten aldri benyttes selv om guttungen fra Jæren er villigheten selv, blir stilen viktigere enn det sluttproduktet stilen skal skape gjennom å lokke motstanderen høyt i banen.

Det gjør ikke Erling Braut Haaland noen tjenester.

Mot Bayern sleit han som ei bikkje til nesten ingen nytte.

DET Å HA en potensielt matchavgjørende norsk 19-åring i fotballkamper som dette er blitt en virkelighet norsk fotball trykker til sitt bryst med stolthet. Det å sammenlikne Erling Braut Haaland med Robert Lewandowski (31) er en absurd side ved denne virkeligheten. Men der er vi etter et gjennombrudd verden sjelden har sett maken til, og det er ikke bare medieskapt hype når parallellene trekkes mellom spissene i Borussia Dortmund og Bayern München.

Dermed ikke sagt at Erling Braut Haaland er like god som Robert Lewandowski.

Vi må ikke bli dumme.

BAYERN MÜNCHENS POLSKE superstjerne er en av verdens beste spisser, mange mener den beste. Erling Braut Haaland er selvfølgelig ikke der selv om han har sett ut som han er det denne sesongen. Men Erling Braut Haaland har det som skal til for å kunne bli en framtidig og norsk versjon av Robert Lewandowski, alt fordi forutsetningene er der.

41 mål på 36 kamper bekrefter det.

At han ikke har scoret på de to siste tar ingenting fra potensialet og mulighetene.

EKKO-FOTBALL ER ikke det fotball skal være, vi som tilskuere skal ikke høre hver berøring på ballen. Vi, som spillerne, skal leve med stemningen fra fulle tribuner. Vi, som spillerne, skal leve i stemningen som er fotballens sjel.

Men inntil videre er det den fotballen vi har.

Der verden er nå er det veldig mye bedre enn ingen fotball.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!