Misbrukte sjansen

Thor Hushovd var fire sekunder bak lagkameraten Stuart O'Grady på gårsdagens prolog. De små sekundene kan degradere nordmannen til hjelperytter i resten av Tour de France.

- Jeg hadde helst sett at han ikke var foran meg på lista. Må jeg hjelpe ham i fortsettelsen, så aksepterer jeg det, men det var ikke det jeg hadde håpet på, sier Hushovd til Dagbladet.

I debuten i Tour de France syklet Credit Agricole-rytteren inn til 19. plass - sekundet bak US Postals Steffen Kjærgaard. Fram til ledende Cristoph Moreau er det 17 sekunder.

- Det er små marginer i toppen. Hadde jeg syklet noen sekunder raskere, hadde jeg klatret en del plasser, men det kunne fort ha gått andre veien også, sier Hushovd.

Håper på spurt

Først på dagens taktikkmøte får han vite hva slags rolle han får i resten av Touren.

- Jeg må nok hjelpe O'Grady på de to første bonusspurtene i dag. Men jeg håper på å få en sjanse til å kjøre selv hvis det blir spurtoppgjør mot slutten, sier Hushovd.

Selv om han endte bak lagkameraten, er han godt fornøyd med løpet.

- Jeg sa på forhånd at jeg håpet på en plass blant de ti. Jeg bomma litt i noen svinger, men var helt ferdig da jeg kom i mål. Jeg kunne ikke kjørt særlig raskere, sier Hushovd.

Ledet etter 4 km

Det kunne heller ikke Steffen Kjærgaard - i hvert fall ikke på de første fire kilometerne. Ved første mellomtid var nordmannen raskest av samtlige.

- Det er litt typisk meg å sprengåpne, men jeg prøvde å holde igjen så godt jeg kunne. Løpet var bortimot optimalt, sier Kjærgaard til Dagbladet.

Resten av Touren forventer han å kjøre som hjelperytter for storfavoritten Lance Armstrong.

- Folk hjemme forstår ikke den rollen jeg har i laget. Når de ser at jeg har blitt nummer femti, tror de jeg har kjørt dårlig. Det blir som å spørre hvorfor ikke en fotballkeeper scorer flere mål, sier han.

Æresrunde

Duellen med Thor Hushovd bryr han seg lite om.

- Det er ikke så viktig å være beste nordmann. Men det er fint hvis folk får øynene opp for at det er flere nordmenn som er gode på sykkel. De som mener noe annet, kan ikke ha sett hva jeg er god for på mitt beste, sier Steffen Kjærgaard.

FRYKTER DEGRADERING: Thor Hushovd skulle gjerne ha sett lagkameraten sin bak seg i gårsdagens Tour de France. Bildet er fra PostGirot Open.