Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Misfornøyd Bente

SOLDIER HOLLOW/OSLO (Dagbladet.no): Bente Skari ble nummer åtte på jaktstarten. Olga Danilova vant foran Larissa Lazutina. - Jeg er misfornøyd med klassiskløpet, sier Skari.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skari hadde håp om medalje, men måtte til slutt ta til takke med en 8. plass.

Det var på den klassiske delen at Skari mistet medaljen i dag. På forhånd drømte hun om 15 sekunders forsprang på resten av feltet foran skøytedelen.

Istedet havnet hun 13 sekunder bak Olga Danilova og Larissa Lazutina. Også Slovenias Petra Majdic gikk bedre enn Skari på den første fem kilometeren.

- Jeg gikk for dårlig på slutten av den klassiske delen. Sånn sett gikk jeg vel et bedre skøyteløp i dag, sier Skari til NRK.

- Det er klassiskløpet jeg er misfornøyd med i dag.

Russisk duell

Andre del av jaktstarten ble en russisk duell mellom Danilova og Lazutina. Lazutina dro fra start, men en drøy kilometer fra mål klarte Danilova å få en luke. Lazutina klarte aldri å hente Danilova inn igjen.

Skari prøvde å henge på løperne som tok henne igjen tidlig. Men inn på stadion ble hun liggende langt bak i forfølgergruppa. Beckie Scott vant spurtoppgjøret mot Katarina Neumanova og sikret seg bronsemedaljen.

- Det ble for langt fram, sier Skari.

Skuffende norsk dag

Tyske Viola Bauer ble nummer fem, mens Julia Tsjepalova havnet på sjetteplass. Skari var drøye 20 sekunder bak Danilova i mål.

Lazutina tok sitt andre sølv i dette OL. Hun tapte 15 km fellesstart etter et spurtoppgjør mot Stefania Belmondo. Totalt har Lazutina ni OL-medaljer - 5 gull, 3 sølv og 1 bronse.

Danilova tok sølv bak Skari på 10 km klassisk.

Heller ikke de øvrige norske jentene hadde noen god dag. Hilde Gjermundshaug Pedersen havnet på 16. plass, Tina Bay på 28. og Vibeke Skofterud på 30. plass.

Skofterud var likevel ikke veldig skuffet etter dagens to løp.

- Dette var oppløftende med tanke på det som skal skje videre, sier Skofterud til NRK.

Hun håper å gå sprinten senere i mesterskapet. Det er spekulert i at Skari også skal inn på sprintlaget til tross for at det er fire andre som er mer kvalifisert.

- Jeg skal vel ikke gå den. Det er kanskje bra med tanke på stafetten og tremila, sier Skari.

(Dagbladet.no)

<B>30. PLASS:</B> Vibeke Skofterud havnet langt bak i rekka, men synes løpene i dag var oppløftende. Foto: Erik Johansen, SCANPIX
TØFT: Bente Skari ble nummer åtte på jaktstarten. Foto: Cornelius Poppe, SCANPIX

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!