Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Misfornøyd Bråtveit trekker seg fra U21-landslaget: - Jeg er lei

Per Kristian Bråtveit ønsker ikke lenger å være tilgjengelig for Norges U21-landslag i fotball. Haugesund-målvakten begrunner valget med manglende spilletid.

FORNØYD: Per Kristian Bråtveit i aksjon for Norges U21-landslag mot Irland i november i fjor. Haugesund-keeperen er misfornøyd med manglende spilletid og gjør seg utilgjengelig for framtidige landskamper på U21-nivå. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FORNØYD: Per Kristian Bråtveit i aksjon for Norges U21-landslag mot Irland i november i fjor. Haugesund-keeperen er misfornøyd med manglende spilletid og gjør seg utilgjengelig for framtidige landskamper på U21-nivå. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opprinnelig var Bråtveit en del av den norske U21-troppen til tirsdagens EM-kvalifiseringskamp mot Aserbajdsjan, men han ble ikke med laget til Baku.

Norges Fotballforbund har kun gått ut med at FKH-keeperen har meldt forfall. Selv bekrefter Bråtveit til Haugesunds Avis at han har gjort sitt som U21-spiller. Han har måttet se Odds sisteskanse Sondre Rossbach være det foretrukne valget for Norge mellom stengene.

- Det er enkelt og greit. Jeg er lei av å være nummer to når jeg føler at jeg har prestert bra nok til å spille, sier Bråtveit til avisen.

22-åringen forteller at han har vurdert situasjonen lenge. Totalt står han med ni U21-landskamper.

- Jeg har vært usikker på et par samlinger. Og nå når det flyter godt her hjemme, så jeg ingen grunn til å reise på samling bare for å sitte på benken. Det suger energi, og jeg føler at jeg kommer tilbake som en litt dårligere keeper enn da jeg reiste, sier Bråtveit.

Keeperen legger til at han ikke tror avgjørelsen vil ødelegge hans sjanser for en framtidig karriere på A-landslaget, men han føler seg ferdig som U21-landslagsspiller.

Hele Norges coronakart