Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM-motstanderen vant turneringen

Misfornøyd Carlsen avsluttet med remis

Magnus Carlsen rundet av Baden-Baden-turneringen i sjakk med en rask remis mot Vishy Anand. Dermed ble det ingen turneringsseier på den norske verdensmesteren.

REMIS: Magnus Carlsen var ikke fornøyd etter å ha spilt remis mandag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
REMIS: Magnus Carlsen var ikke fornøyd etter å ha spilt remis mandag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Duellen mellom Carlsen og Anand var over etter 41 trekk. Da tok de to tidligere VM-motstanderne hverandre i hånden og delte poenget.

Amerikanske Fabiano Caruana, som blir Carlsens motstander i høstens VM-kamp i London, avsluttet på sin side turneringen med seier over russiske Nikita Vitjugov mandag. Dermed gikk også Caruana til topps sammenlagt i Baden-Baden.

Carlsen endte på annenplassen.

Vishy Anand og Carlsen møttes til VM-kamp både i 2013 og 2014. Begge ganger gikk nordmannen seirende ut av duellen. Nå er det altså Caruanas tur til å utfordre den norske verdensmesteren etter at amerikaneren vant kandidatturneringen i Berlin nylig.

Carlsen hadde svarte brikker i mandagens parti mot Anand. Etterpå var han ikke spesielt fornøyd med egen innsats i Baden-Baden.

- Jeg likte dette partiet, det var interessant. Generelt sett er jeg imidlertid ikke fornøyd kvaliteten på spillet mitt og innholdet i partiene. Det er et skritt tilbake fra mine foregående turneringer, men resultatet i seg selv er ingen katastrofe, sa Carlsen til nettstedet chess24.com.

Nordmannen endte turneringen i Tyskland på 5,5 poeng. Caruana endte på 6,5.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!