Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Misfornøyd Drillo varsler endringer

- Vi fikk mange svar i kveld, sier landslagssjefen.

 ELEGANT:  På elegant vis chippet Zlatan Ibrahimovic inn sin andre scoring på Friends Arena i kveld. Svensken sto for tre av Sveriges fire scoringer. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
ELEGANT: På elegant vis chippet Zlatan Ibrahimovic inn sin andre scoring på Friends Arena i kveld. Svensken sto for tre av Sveriges fire scoringer. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

* Sverige - Norge 4-2

STOCKHOLM: Etter blant annet tre scoringer av Zlatan Ibrahimovic, tapte Norge fortjent 4-2 mot Sverige i kveld. I troppen til nabooppgjøret hadde Egil «Drillo» Olsen tatt med flere nye ansikter. Etter kampen var landslagssjefen tydelig misfornøyd med flere av dem.

- Det viktigste til kvaliken i september er å finne ut hvilken tropp vi skal ta ut - i kveld fikk vi mange svar på det, sier Olsen til Viasat uten å ville nevne navn.

Debutant Stefan Johansen forærte svenskene deres første scoring bare ett minutt ut i kampen, før han selv utlignet til 2-2 mot slutten av 1. omgang. Over stadionanlegget ble han utropt til Norges beste spiller. Det forsto Drillo lite av.

- Stefan Johansen kåret til banens beste? Av hvem da? spurte en overrasket Drillo.

Zlatan-show
Det meste dreide seg om Zlatan Ibrahimovic i forkant av privatlandskampen mot Norge. Og det var ikke uten grunn.

Superstjernen viste at han tok Norge på alvor og svarte med tre scoringer, «Zlatan-finta» og lekre pasninger.

Allerede i kampens andre minutt markerte PSG-spilleren seg. Drillo ble også mektig imponert.

- Zlatan er i særklasse. Han var den viktigste forskjellen på lagene, sier den norske landslagssjefen til Viasat.

Johansen-feil
Norge fikk en verst tenkelig start på oppgjøret i Stockholm. Tilskuerne rakk knapt å finne setene sine før Stefan Johansen ga vertene en gavepakke.

På sin første innvolvering sendte debutanten en tversoverpasning rett i beina på Sebastian Larsson. Svensken sendte en perfekt stikker til Zlatan Ibrahimovic som enkelt scoret alene med Rune Almenning Jarstein.

Det tok ikke mange minuttene før svenske var nære en dobling av ledelsen. Mikale Lustig fikk muligheten fra 16 meter.

Skuddet sendte den tidligere Rosenborg-spilleren i stolpen.

 DEBUTSCORING:  Stefan Johansen gratuleres etter å ha utlignet til 2-2 like før pause.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
DEBUTSCORING: Stefan Johansen gratuleres etter å ha utlignet til 2-2 like før pause. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Sverige dominerte fullstendig det første kvarteret. 16 minutter tok det før Norge var i nærheten av en mulighet.

Etter å ha sendt de fleste pasningene til motspillere, var Stefan Johansen nær ved å tre igjennom Tarik Elyounoussi.

Så dukket Zlatan opp
Minuttet senere var det Norges andre debutant som sto for pasningen. Omar Elabdellaoui slo et godt innlegg, men Magnus Wolf Eikrems heading gikk til side for mål.

Svenskene var det klart beste laget de første minuttene og det så tidlig stygt ut for Norges del.

Vegard Forren er tilbake i landslagsvarmen. Molde-spilleren fikk vist at han fortsatt har krutt i børsa. Molde-stopperen sendte et frispark mot mål, men Andreas Isaksson i Sverige-buret reddet.

Tippeligakjenningen Per Nilsson fikk kun 24 minutter på banen. En skade hindret midtstopperen fra og fortsette. West Brom-stopperen Jonas Olsson erstattet 30-åringen.

Zlatan Ibrahimovic var svært lite delaktig i spillet etter at han sendte svenskene i føringen. Men det betød ikke at Zlatan hadde gjort sitt for kvelden.

«Ibra» fikk muligheten alene med keeper. Og svensken er langt fra en dårlig avslutter. En elegant chip til høyre for Rune Almenning Jarstein doblet vertenes ledelse.

Nær ved flere anledninger
Ibrahimovic kunne fort ha scoret ekte hat trick i løpet av førsteomgangen. Men i den tredje duellen med Rune Almenning Jarstein, gikk Viking-keeperen seirende ut.

Norge fikk sin redusering sju minutter før halvtid. Moa ble felt av Jonas Olsson innenfor 16-meteren, og straffesparket satte Bundesliga-proffen sikkert i mål.

Om Stefan Johansen åpnet den første omgangen på verst tenkelige måte, avsluttet han den på best tenkelig vis.

Midtbaneankeret klinket til fra 25 meter. Skuddet gikk via en Sverige-forsvarer og inn i nettmaskene bak en utspilt Andreas Isaksson.
Gult kort Pontus Wernbloom.

Frisparksmål
Norge foretok to bytter i pausen. Ardian Gashi og Fredrik Semb Berge kom inn for Vegard Forren og Markus Henriksen.

Norge åpnet omgang to langt mer aggresivt i den første. Kanskje litt vel aggresivt. For Stefan Johansen felte en svenske i full fart framover. 22-åringen fikk et soleklart gult kort.

 STERK:  Zlatan viste at han også er en sterk duellspiller mot Norge.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
STERK: Zlatan viste at han også er en sterk duellspiller mot Norge. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Men det var ikke den verste straffen. Frisparket banket Zlatan Ibrahimovic i mål. Et spørsmålstegn kan settes ved Rune Almenning Jarsteins inngripen på frisparket.

Omar Elabdellaoui fikk litt over 70 minutter i sin debut. Espen Ruud erstattet han. Joshua King fikk også de siste minuttene til fordel for Tarik Elyounoussi.

Selv om det var Zlatan som sto for mesteparten av showet, var det Anders Svensson som sto for kampens fineste scoring. Landslagsvetarenen banket ballen i krysset fra 30 meter og scoret med det sitt 20. landslagsmål.

Norge fikk flere muligheter til å redusere i sluttminuttene, men Andreas Isaksson reddet det som kom.

Aller nærmest var innbytter Håvard Nordtveit som burde ha scoret da han fikk så mutters alene foran mål.

- Det største problemet lå i midtbaneleddet. Strukturen der var i perioder fraværende, sier en skuffet Egil «Drillo» Olsen til Viasat, som heller ikke var fornøyd med resten av forsvarsspillet.

- Det er sjelden vi er bedre offensivt enn defensivt.

 GOD TONE:  Erik Hamrén og Egil Drillo Olsen hadde en god tone før kampen.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
GOD TONE: Erik Hamrén og Egil Drillo Olsen hadde en god tone før kampen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media