TAPTE: Frode Johnsen mener Odd bør utvikle et større repertoar offensivt.
Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
TAPTE: Frode Johnsen mener Odd bør utvikle et større repertoar offensivt. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpixVis mer

Misfornøyd Johnsen kritisk til Odds spill

- Vi bør ha flere strenger å spille på.

SARPSBORG STADION (Dagbladet): - Vi er klart best spillemessig, men slipper inn to forferdelige mål, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til Dagbladet etter 2-0-tapet mot Sarpsborg 08.

Men samtidig som Fagermo mener Odd var klart best, etterlyser spissveteran Frode Johnsen endringer i lagets spill.

- Vi bør ha en del flere strenger å spille på, synes jeg. Det blir forutsigbart. Vi er for dårlige til å skape sjanser ut av det spillet vi har i 2. omgang. Vi kommer til en del innlegg, men det blir enkelt for Sarpsborg, sier Johnsen til Dagbladet.

- Manglet presisjon Etter å ha innledet sesongen med tre strake seiere, dog uten å imponere spesielt i banespillet, rotet Odd bort en 2-0-ledelse mot Mjøndalen sist lørdag. Og det gikk ikke bedre i går.

De første 45 minuttene lyktes et disiplinert hjemmelag maksimalt gjennom å ligge lavt og kompakt i trener Geir Bakkes 4-4-2-formasjon. Sarpsborg eliminerte effektivt to av Odds fremste offensive trusler, indreløperne Jone Samuelsen og Fredrik Nordkvelle. Det ga Odd store rom på kantene, uten at Samuelsen mener laget fra Skien klarte å utnytte dem. 

- Det er jo det Sarpsborg legger opp til. De gjør det trangt i midten, noe som gjør at rommene ligger på sidene. Når vi kommer til innlegg mangler vi litt presisjon, sier Samuelsen til Dagbladet.

Ser framgang Landslagsspilleren har selv hatt en trøblete inngang på sesongen. Like før seriestart pådro han seg en hjernerystelse og etter den første kampen ble han syk. Til tross for gårsdagens tap ser imidlertid Samuelsen en positiv tendens i både hans og lagets prestasjoner.

- Jeg synes vi er på riktig vei spillemessig. De foregående kampene har vi vært besluttsomme i boksen og egentlig scoret på de sjansene vi har hatt. Hvis vi får til begge deler nå, tror jeg det kan bli bra.

Samulesen innrømmer samtidig at laget ikke spiller opp mot sitt beste.

- Dette er et tap vi kan definere som fortjent siden vi ikke skaper så mye selv. Vi må bidra litt mer alle mann. Vi må skape sjanser og score på dem. Da blir vi bra, sier Samuelsen.

- Lettere mot RBK Allerede på søndag venter tøff motstand hjemme på Skagerak Arena. Da kommer formsterke Rosenborg på besøk. Paradoksalt nok tror angriper Johnsen gamleklubben fra Trondheim vil passe Odd bedre enn mer defensivt innstilte østfoldinger.

- Mot Rosenborg blir det en helt annen kamp. De vil gå mye mer i angrep enn det Sarpsborg gjorde. Da blir det mer rom å spille i. Det vil gjøre det lettere for oss, sier Johnsen.

-VI VAR KLART BEST: Det sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo etter tapet mot Sarpsborg 08. 
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
-VI VAR KLART BEST: Det sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo etter tapet mot Sarpsborg 08. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer