Misfornøyd Kagawa lover en bedre United-sesong

- Jeg har en jobb å gjøre.

 MISFORNØYD:  Shinji Kagawa var ikke fornøyd med sin første sesong i Manchester United. Foto: Ricardo Moraes / Reuters / NTB scanpix.
MISFORNØYD: Shinji Kagawa var ikke fornøyd med sin første sesong i Manchester United. Foto: Ricardo Moraes / Reuters / NTB scanpix.Vis mer

Japanske Shinji Kagawa hadde en noe trøblete start på Old Trafford. Playmakeren lover å bli bedre i sin neste sesong for Manchester United.

24-åringen ble kjøpt fra Borussia Dortmund forrige sommer etter å ha herjet i 1. Bundesliga. Han rundet av det første året med Premier League-gullet rundt halsen, men en kneskade midtveis i sesongen gjorde at han bare tidvis var i United startellever.

- Det var flott å vinne tittelen med United, men jeg føler at jeg har en jobb å gjøre. Jeg vil si jeg er halvveis fornøyd og halvveis misfornøyd, forteller han i siste nummer av Inside United.

Totalt ble det 26 kamper for den gjennombruddshissige teknikeren sist sesong. 20 av dem kom i ligaen og resulterte blant annet i seks scoringer.

Utvikling Kagawa vant sitt tredje seriegull på rad etter suksessen med Jürgen Klopps mannskap. I Tyskland var midtbanemannen sentral, mens han har slitt med å sette samme preg på United-laget.

- Du må tro på deg selv. Hvis du ikke gjør det, kan ting gå galt både på og utenfor banen. Å være positiv og ha tro på deg selv er viktig, ikke bare i fotball, men også for å bli en bedre person, sier den sindige japaneren.

Ved et par anledninger ble han valgt foran stjerneangriperen Wayne Rooney forrige sesong. Sistnevnte var angivelig misfornøyd over å miste sin «garanterte» startplass.

Hyller Rooney Ved sesongslutt uttalte daværende United-manager Alex Ferguson at Rooney hadde bedt å bli solgt. Kagawa håper engelskmannen blir værende og fortsetter å dyrke det giftige samarbeidet med Robin van Persie.

- Det er inspirerende og spennende å spille sammen med slike verdensklassespillere. Wayne kan gjøre alt på høyeste nivå og har alt en fotballspiller trenger: Lagånd, arbeidsmoral og ferdigheter både i angrep og forsvar.

- Du ser ikke mange slike spillere. Han (Rooney) spiller for laget og kan både score og legge opp til mål. Jeg kan lære så mye av ham og liker virkelig å spille med ham, sier Kagawa, som også må rose toppscorer van Persie:

- Robin utgjorde selvfølgelig forskjellen med sine scoringer. Han er beundringsverdig.

(NTB)